spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Roku Gin

” Κάθε μπουκάλι Roku περικλείει τα όνειρα και την επιμονή 100 ετών για ένα γνήσιο Ιαπωνικό τζιν.”

Το όνειρο του Ιάπωνα Shinjiro Torii ήταν να δημιουργήσει αυθεντικά Ιαπωνικά αλκοολούχα ποτά που θα απολάμβανε όλος ο κόσμος, τα οποία θα ήταν βασισμένα στην μοναδικότητα της Ιαπωνικής γής και κουλτούρας.

Το Roku είναι το πρώτο Ιαπωνικό τζιν από το αποστακτήριο της Suntory. Το όνομα του σημαίνει έξι και αναφέρεται στα έξι εποχικά βότανα που ευδοκιμούν στην Ιαπωνία τα οποία βρίσκονται μέσα από τα συνολικά 14 που υπάρχουν. Η φιάλη έχει χαρακτηριστικό εξάγωνο σχήμα για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η ετικέτα του είναι τυπωμένη σε washi paper το οποίο είναι παραδοσιακό χειροποίητο χαρτί, αναγνωρισμένο από την Unesco ως ICH (Intangible Cultural Heritage). To Roku έχει χαρακτηριστική γεύση από ξύσμα yuzu, τσάι Sencha & Gyokuro, πιπεριά Sancho όπως επίσης φύλλα από το λουλούδι Sakura. Κάθε ένα από αυτά καλλιεργείται σε διαφορετική εποχή και η συγκομιδή τους γίνεται την κατάλληλη στιγμή για να δώσει τον δυνατότερο πιθανό πλούσιο γευστικό αποτέλεσμα μέσα στο Roku.

Photo: Gouzidis Giannis

Το Roku gin φτιάχνεται στο εξειδικευμένο αποστακτήριο “Liquor Atellier” το οποίο διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά είδη άμβυκα. Τα βότανα αποστάζονται ξεχωριστά σύμφωνα με τις ιδιότητες τους, έτσι ώστε να διατηρούν τα χαρακτηριστικά και την καλύτερη δυνατή του γεύση. Ένας άλλος λόγος για την επιλογή αποστακτήρα φτιαγμένο από χαλκό είναι ότι η έντονη γεύση από το yuzu επιτυγχάνεται μόνο μέσα από αυτόν. Το Roku τζιν μπορούμε να το απολαύσουμε με ένα premium Tonic Water το οποίο θα τόνιζε και θα αναδείκνυε όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του νόστιμου τζιν.

spot_img
spot_img