” Το Amaro Montenegro είναι ένα ιταλικό λικέρ βοτάνων γνωστό για τη γλυκόπικρη και αρωματική του γεύση. Η ιστορία του Amaro Montenegro ξεκινά το 1885 όταν ο Stanislao Cobianchi, ένας φαρμακοποιός από τη Μπολόνια της Ιταλίας, δημιούργησε αυτήν την μοναδική συνταγή που μας εντυπωσιάζει μέχρι και σήμερα.”
Ο Stanislao Cobianchi, έδωσε το όνομα αυτό προς τιμήν της βασίλισσας Έλενας του Μαυροβουνίου, γνωστής για την ομορφιά και την προστασία των τεχνών και του πολιτισμού της. Το χαρακτηριστικό σχήμα του μπουκαλιού του Amaro Montenegro είναι εύκολα αναγνωρίσιμο, με την εικόνα της βασίλισσας Έλενας του Μαυροβουνίου στην ετικέτα. Το Amaro Montenegro έχει κερδίσει δημοτικότητα πέρα από την Ιταλία και το απολαμβάνουν άνθρωποι σε όλο τον κόσμο για τα μοναδικά και γευστικά χαρακτηριστικά του.
Το Amaro Montenegro παρασκευάζεται από ένα μυστικό μείγμα από περισσότερα από 40 βότανα, μπαχαρικά και βοτανικά. Η ακριβής συνταγή δεν έχει γίνει γνωστή ποτέ. Μερικές από τις κοινώς αναγνωρισμένες γεύσεις στο Amaro Montenegro περιλαμβάνουν φλούδα πορτοκαλιού, κόλιανδρο και μύρο. Έχει ένα καλά ισορροπημένο γευστικό προφίλ με ένα μείγμα γλυκύτητας και πικρότητας. H ακριβής συνταγή για το Amaro Montenegro είναι ένα καλά φυλαγμένο μυστικό, επομένως ο συγκεκριμένος συνδυασμός βοτάνων και μπαχαρικών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή του παραμένει άγνωστος. Αυτή η μυστικότητα συμβάλλει στο μυστήριο και τη γοητεία αυτού του ιταλικού λικέρ.
Το Amaro Montenegro μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μια ποικιλία από κοκτέιλ. Συνδυάζεται αρμονικά και με άλλα αποστάγματα αλλά και μίξερς. Μερικά δημοφιλή κοκτέιλ που περιλαμβάνουν το Amaro Montenegro ως συστατικό είναι και το “Monte Negroni”, μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ Negroni. Ένας εύκολος τρόπος για να το απολαύσετε είναι να το συνδυάσετε με ένα νόστιμο τόνικ και να ψεκάσετε με τα έλαια μιας φλούδας από λεμόνι ή πορτοκάλι. Το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό.