ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΖάχος Κυρίτσης
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Ζάχος Κυρίτσης

Ο Ζάχος είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος bartender της ελληνικής μπάρ σκηνής, ευγενικός, χαμογελαστός και πάντα έτοιμος να σου μιλήσει για αδυναμίες του, οι οποίες είναι φυσικά τα αποστάγματα. Είχα την τύχη να γνωριστώ μαζί του πριν μερικά χρόνια και τώρα μέσω του mudler.gr νομίζω πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο.

Mudler: Πες μας λίγα λόγια για σένα

Ζ.Κ: Ονομάζομαι Ζάχος Κυρίτσης και κατάγομαι από την Λαμία. Είμαι Brand Ambassador του Chairman’s Reserve Rum στην εταιρεία tsaknakis premium brands.

Mudler: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος;

Ζ.Κ: Σε αγαπημένα Bar της Αθηναϊκής σκηνής δοκιμάζοντας φίνα αποστάγματα.

Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες;

Ζ.Κ: Είμαι στην bar σκηνή από το 2006. Αμέσως συνειδητοποίησα ότι η φιλοξενία ήταν το κάλεσμα μου και τα κοκτέιλ ήταν η τέλεια λεωφόρος για να εκφράσω τη δημιουργικότητά μου. Όπως ήταν αναμενόμενο, έκανα το επόμενο βήμα και έγινα περήφανος ιδιοκτήτης του δικού μου μπαρ το 2010 στη Λαμία. Μέσα σε 8 χρόνια είχα καταφέρει να κάνω το Ten Cocktail Bar, ένα από τα πιο επιτυχημένα και γνωστά εκτός Αθηνών. Το 2018 ήμουν έτοιμος για μια νέα πρόκληση, έτσι άφησα τη δημιουργία μου σε καλά χέρια και εντάχθηκα στην ομάδα του Upupa Epops-the bar στην Αθήνα ως Bar Manager. Δεν σταμάτησα ποτέ να εκπαιδεύομαι παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια και τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο.

Mudler: Νικητής του Ελληνικού διαγωνισμού Chairman’s Spice Lab.

Ζ.Κ: Η οικογένεια του Chairman’s Reserve Rum κάλεσε τους Bartender από 9 χώρες του κόσμου να δημιουργήσουν μία μοναδική συνταγή Spiced Rum. Η Αγία Λουκία είναι γνωστή για τα γηγενή της φρούτα και μπαχαρικά τα οποία βρίσκονται σε αφθονία παντού. Αυτός άλλωστε είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους σε αυτό το μικροσκοπικό νησί της Καραϊβικής μπορεί κανείς να βρεί πολλές επιλογές σε Spiced Rum. Συγκεκριμένα το Chairman’s Reserve Spiced Rum φροντίζει από την γέννηση του να χρησιμοποιεί τις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις του νησιού, μεταξύ των οποίων είναι το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο, ώστε να πετύχει την τέλεια συνταγή που θα μεταφέρει τα αρώματα της Αγίας Λουκίας σε όλο τον κόσμο. Ο διαγωνισμός του chairman΄s spice lab κάλεσε φέτος τους bartender να δημιουργήσουν μια συνταγή για ένα spiced rum από το οποίο ωστόσο θα εμπνέονται από τα αρώματα και την κουλτούρα του τόπου καταγωγής τους.

ΖΑΧΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ

Mudler: Νικητής του Παγκόσμιου διαγωνισμού Chairman’s Spice Lab.

Ζ.Κ: Life-changing experience, το Chairman’s Spice Lab No1 είναι πλέον γεγονός. Νιώθω ευλογημένος και τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία αυτή. Κερδίζοντας την πρώτη θέση του παγκόσμιου τελικού, της οποίας το έπαθλο ήταν ένα μαγευτικό ταξίδι στην Αγία Λουκία όπου μου δόθηκε η ευκαιρία να δημιουργήσω σε συνεργασία με ένα ντόπιο bartender τον Silas Celestin την μοναδική συνταγή αλλά και να εμφιαλώσουμε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών το ρούμι μας. Ένα limited edition ρούμι το οποίο φέρει φυσικά και την υπογραφή μου.

Mudler: Πως νιώθεις που κυκλοφόρησε στην αγορά η συλλεκτική φιάλη Chairman’s Reserve Spice Lab N1 με την υπογραφή σου ?

Ζ.Κ:  Ήταν ένα όνειρο ζωής που επετεύχθη και είμαι πολύ χαρούμενος καθώς μπορώ να το απολαμβάνω με τους αγαπημένους μου ανθρώπους !!

SPICE-LAB-N1

Mudler: Αγαπημένο ποτό-cocktail που σου αρέσει ν απολαμβάνεις στο σπίτι ?

Ζ.Κ: Dark and Stormy Chairman’s Reserve Spice LAB N1 60 ml, Fresh Lime Juice 15 ml, Aromatic Bitters 2 dashes top up Ginger Beer Le Tribute

Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?

Ζ.Κ: Έρχονται νέες δημιουργικές και γευστικές  προκλήσεις.

Mudler – Tip για τους αναγνώστες του Mudler

Ζ.Κ:  Stop Thinking Start Drinking !!

Previous article
Next article
spot_img
spot_img