ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΒιζυηνός Αναστάσιος
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Βιζυηνός Αναστάσιος

Με τον Τάσο μας ενώνει μια φιλία πολλών χρόνων, δουλεύαμε δίπλα δίπλα σε ατελείωτες βάρδιες, είτε πρωινές είτε βραδινές. Η αγάπη που είχε από τότε για την δουλειά μας δεν μπορούσε να την κρύψει. Τα βήματα του αργά και σταθερά, στην πορεία δικαιώθηκε για τις επιλογές του. Μέσω του Mudler μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε περισσότερο τον ίδιο και τα κατορθώματα του.

Πάμε να γνωριστούμε λίγο καλύτερα,

Mudler: Πες μας λίγα λόγια για σένα

A.B: Ονομάζομαι Αναστάσης Βιζυηνός. Είμαι 35 ετών και ασχολούμαι με το κομμάτι της εστίασης περίπου 20 χρόνια. Είμαι από την όμορφη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή στο κομμάτι του σέρβις (λάτζα, βοηθός) και έπειτα με το κομμάτι του μπαρ. Παράλληλα ενασχόληση με διάφορες δραστηριότητες τριγύρω από την μπαρ σκηνή της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού.

Mudler: Που μπορεί να σε βρει κάποιος

A.B: Αυτό το διάστημα μπορεί κάποιος να με βρει στον προσωπικό μου χώρο που έχω δημιουργήσει (the lucky drink events)(lucky lab room). Βρίσκεται στα δυτικά της πόλης, για ότι έχει να κάνει με το κομμάτι της εστίασης. Όλα τα πρωινά θα με βρει κάποιος στην Fabrique Aprons να δημιουργούμε χειροποίητες ποδιές και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους για το κομμάτι της εστίασης.

Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες;

A.B: Το πρώτο κοκτέιλ που έχω δημιουργήσει στη καριέρα μου θα πω την αλήθεια ήταν μια παραλλαγή από ένα sour. Ακόμη το «κουβαλάω» στους καταλόγους μου φυσικά με τις απαραίτητες διορθώσεις.

Mudler: Ιδρυτής της Fabrique Aprons, λίγα λόγια για την ιδέα της εταιρείας

A.B: Fabrique… Η Fabrique δημιουργήθηκε θα έλεγα σαν να ήταν φυσικό να δημιουργηθεί .
Η ιστορία ξεκινάει από το 2011 τότε μπήκε η ιδέα… το κλείσιμο της εταιρείας των γονιών μου και η ιδέα για αξιοποίηση της αλλά με διαφορετικό προϊόν. Το 2013 γίνεται και επίσημα έναρξη το όλο concept ήταν ότι ήθελα να έχω κάτι το οποίο να είναι όμορφο, πρακτικό και η τιμή να είναι σε λογικά πλαίσια. Έτσι στην αρχή έκανα για μένα και έπειτα για κάποιους κοντινούς φίλους, από στόμα σε στόμα διαδόθηκε. Πιστεύω στους ανθρώπους και πιστεύω στην ενέργεια τους… έτσι οι άνθρωποι που με εμπιστεύτηκαν στην αρχή είναι ακόμη πελάτες μου, 10 ολόκληρα χρόνια μετά. Φέτος γιορτάζουμε λοιπόν και θα έχουμε πολλά δώρα και εκπλήξεις.

Mudler: Πώς είναι να δημιουργείς ρούχα για τα Bar σε Εθνικό και Παγκόσμιο επίπεδο;

A.B: Σε συνέχεια… Η δημιουργία χειροποίητης ποδιάς είναι δέσμευση για εμάς θέλουμε ο πελάτης μας να είναι ικανοποιημένος από κάθε άποψη. Το βάρος είναι μεγάλο γιατί την εταιρία μας εμπιστεύονται πολύ μεγάλα brand του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας.
Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η κάθε ποδιά που ράβουμε στο εργαστήριο μας γίνεται με μεράκι και αγάπη για τον τελικό αποδέκτη. Οι ποδιές μας έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και αυτό το οφείλουμε κατά κύριο λόγο στους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται.
Αμερική, Καναδάς, Αυστραλία, Νότια Αφρική και Ιαπωνία είναι μερικά από τα μέρη εκτός Ευρώπης που έχουν ταξιδέψει οι ποδιές μας. Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι οι αγορές που μας ανέδειξαν αλλά και μας στηρίζουν κάθε χρόνο… Τους ευχαριστούμε όλους.

Mudler: Ποιο ήταν το cocktail της τελικής φάσης του Πανελλήνιου διαγωνισμού World Class και η έμπνευση πίσω από αυτό;

A.B: Μεγάλο κεφάλαιο ο διαγωνισμός World class. Τουλάχιστον στις δυο συμμετοχές μου στον ελληνικό τελικό τα πράγματα ήταν παρά πολύ δύσκολα… το δυσκολότερο κομμάτι θεωρώ το 2015 και το 2016 ήταν να προκριθείς στην τελική 12αδα.

Πολλά γνωστά ονόματα και πολύ υψηλό επίπεδο σε γνώσεις, τεχνικές και φυσικά ικανότητες.
Φυσικά το πιο σημαντικό για να προκριθείς είναι και ποιος είναι ο κριτής που έχεις απέναντι σου και παρουσιάζεις, πιστεύω έχει μεγάλη αξία όταν σε κρίνουν άτομα τέτοιου επιπέδου .
Φοβερή εμπειρία.

Θα μιλήσω για τη δεύτερη μου συμμετοχή γιατί είναι αυτή με την οποία είμαι δεμένος συναισθηματικά. Κριτές μου ο κύριος Eric Loritz και ο κύριος Paulo Figueiredo. Έμπνευση η μητέρα μου και οι παιδικές μου αναμνήσεις με εκείνη, καθώς έχει φύγει από τη ζωή το 2011. Ήταν όλα για εκείνη.

Η συνταγή λοιπόν Talisker sky Homemade σιρόπι από μανιτάρια (τρομπέτα, πορτσίνι και βασιλομανίταρο) και άγριο σκόρδο. Σόγια σώς. Bitter aromatic παλιωμένο σε βαρέλι
Φυσικό μεταλλικό νερό. Και σταγόνες από ελαιόλαδο .

Mudler: Αγαπημένο cocktail που σου αρέσει ν απολαμβάνεις στο σπίτι

A.B: Αγαπημένο κοκτέιλ στο σπίτι είναι το highball. Μια γενεά μεζούρα Ουίσκι μπλέντ ελαφρώς καπνιστό που το γυροφέρνουμε αρκετές φορές στο ποτήρι με πολύ πάγο σε ένα μεγάλο ποτήρι και έπειτα γέμισμα με σόδα. Απλό και απίστευτα νόστιμο.

Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?

A.B: Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι απλά…
Θα ήθελα να έχω υγεία ώστε να συνεχίζω να εργάζομαι για αυτό το χώρο που λέγεται εστίαση. Βέβαια δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή.
Αν θα έλεγα το ιδανικό να μπορώ να απολαμβάνω τα αγαπημένα μου spirits με καλούς φίλους.

Mudler: Tip για τους αναγνώστες του Mudler

A.B: Το μεγαλύτερο tip στους αναγνώστε είναι να ρωτάτε πάντα τον άνθρωπο που σας εξυπηρετεί στο μπαρ.. έχετε να μάθετε από εμάς αλλά παράλληλα έχουμε να μάθουμε αλλά τόσα από εσάς… η γνώση είναι για να μοιράζεται και μόνο έτσι θα πάμε όλοι μαζί πιο μπροστά.

spot_img
spot_img