” Στη βιομηχανία του μπαρ, ένας αυξανόμενος αριθμός επαγγελματιών επανεξετάζει τη σχέση τους με το αλκοόλ.”
Στις μέρες μας υπάρχει τώρα ένας πλούτος από περίπλοκες και νόστιμες έτοιμες προς κατανάλωση μη αλκοολούχες επιλογές, απεριτίφ με χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς, προπαρασκευασμένα κοκτέιλ, μπύρα και κρασιά για να ανταποκριθούν στη στιγμή. Η κατηγορία των μη αλκοολούχων ποτών αυξάνεται με συντριπτικό ρυθμό, με νέες μάρκες να φτάνουν τακτικά στα ράφια των καταστημάτων και οι πωλήσεις να αυξάνονται έως και 20% από τον Αύγουστο 2021–2022, σύμφωνα με τη Nielson.
Έξω στην αγορά αλλά και στα καταστήματα τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει να συναντάμε τα αναψυκτικά λίγο διαφορετικά από ότι έχουμε μάθει. Ο λόγος γίνεται για την κατηγορία mixers όπως και ονομάζονται τα οποία έχουν πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις αλλά μπορούν να συνδυαστούν μέσα σε κοκτέιλ ή ακόμη και σκέτα. Για παράδειγμα το fentimans cherry Cola είναι μια καλή και νόστιμη σόδα. Παρασκευασμένη με βοτανικά, όπως τζίντζερ, κανέλα και μοσχοκάρυδο, το Fentimans περιέχει επίσης πραγματικό χυμό κερασιού. Είναι καλύτερα να παγώσει και να σερβιριστεί με πάγο.
Στα κοκτέιλ βρίσκουμε πολλές επιλογές και σε αυτό μας βοηθάνε πάρα πολύ οι εταιρείες με τις φρέσκες ιδέες και γεύσεις που μας φέρνουν στην αγορά και κατά συνέπεια μέσα στα μαγαζιά. Δίνουν στον μπαρτέντερ τη δυνατότητα να δημιουργησει μοναδικές γεύσεις χωρίς να σου δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κάτι που περιέχει λίγο η καθόλου αλκοόλ.
Επίσης και στο κομμάτι της μπύρας θα συναντήσουμε κάποιες επιλογές ίσως όχι όσες πραγματικά θα θέλαμε ώστε να μπορούμε να δοκιμάσουμε αλλά και να συνδυάσουμε σε κάποια έξοδο ή γεύμα.