ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΤι Πίνουμε στο Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Τι Πίνουμε στο Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

” Η Καθαρά Δευτέρα σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας για το Πάσχα. “

Η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, γιορτάζεται έντονα σε όλη την Ελλάδα, με διάφορα έθιμα και αποτελεί επίσημη αργία. Συνηθίζεται πανελλαδικά να τρώγεται λαγάνα, δηλαδή άζυμο ψωμί που παρασκευάζεται μόνο εκείνη τη μέρα, ταραμάς, χαλβάς, θαλασσινά, λαχανικά, ελιές και φασολάδα χωρίς λάδι.

Απαραίτητο συμπλήρωμα της Καθαράς Δευτέρας αποτελεί το πέταγμα του χαρταετού, με τα ποικίλα χρώματα και σχέδια, από μικρούς και μεγάλους, πιθανόν για να πετάξουν μακριά κάθε έγνοια του χειμώνα, μια και μπαίνει η άνοιξη και όλα, τουλάχιστον στη φύση, είναι πιο χαρούμενα λόγω της ανθοφορίας και της βελτίωσης του καιρού.

Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει μεγαλύτερη χαρά και απόλαυση εάν συντροφεύονται από ιδιαίτερες και γευστικές επιλογές στο αλκοόλ. Συνηθίζεται την Καθαρά Δευτέρα να πίνουμε ούζο, τσίπουρο και άφθονο κρασί. Η δική μας πρόταση για αυτή την ημέρα είναι λίγο διαφορετική. Θα προτιμούσαμε ένα Bloody Mary κοκτέιλ, ελληνικής παραλλαγής, να έχει μέσα αντί για βότκα ούζο και ελάχιστες σταγόνες ελαιόλαδου. Αλλά και για εσάς που σας αρέσουν οι πιό καθαρές γεύσεις προτείνουμε παλαιωμένο τσίπουρο, όπου τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο αυτή η γκάμα με αρκετές επιλογές ακόμη και σε χρόνια παλαίωσης. Δεσμευόμαστε να επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από αυτό.

Η ομάδα του Mudler.gr σας εύχεται Καλή Σαρακοστή !!!

Previous article
Next article
spot_img
spot_img