ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΤι είναι η Dia de Los Muertos και πότε γιορτάζεται.
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Τι είναι η Dia de Los Muertos και πότε γιορτάζεται.

” Η “Dia de los Muertos” (Ημέρα των Νεκρών) είναι μια παραδοσιακή γιορτή που γιορτάζεται στo Μεξικό και σε ορισμένες άλλες χώρες με σκοπό την τιμή και τη μνήμη των νεκρών. Η γιορτή διαρκεί από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου. ”

Κατά τη διάρκεια της Dia de los Muertos, οι άνθρωποι δημιουργούν αφιερώματα στους νεκρούς τους, συνήθως στους τάφους τους, τους διακοσμούν με ζωηρά λουλούδια, κεριά, φωτογραφίες, αντικείμενα και τρόφιμα που αγαπούσαν οι νεκροί. Επίσης, συχνά δημιουργούνται καλάθια μνήμης με προσφορές, που περιλαμβάνουν τα αγαπημένα φαγητά και ποτά των νεκρών. Οι γιορτινές παρελάσεις, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι μουσικές και οι χοροί είναι επίσης συνηθισμένα μέρη των εορταστικών εκδηλώσεων.

Η Dia de los Muertos αποτελεί μια πολύ σημαντική γιορτή στη μεξικανική πολιτιστική κληρονομιά και αντικατοπτρίζει την πίστη ότι οι ψυχές των νεκρών επιστρέφουν στον κόσμο των ζωντανών για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους. Είναι μια εορτή που τιμά τη ζωή και τη μνήμη των νεκρών και δεν συνδέεται με τον θρησκευτικό εορτασμό του Halloween, παρά τις ομοιότητες στην ημερομηνία διεξαγωγής.

Κατά τη διάρκεια της Dia de los Muertos, οι άνθρωποι πίνουν διάφορα ροφήματα και ποτά που συνδέονται με τη γιορτή και τη μεξικανική κουλτούρα. Αν και το ποτό που επιλέγεται μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή και τις προτιμήσεις. Επιπλέον, το νερό και η τεκίλα συνήθως χρησιμοποιούνται για να “ξυπνήσουν” τις ψυχές των νεκρών και να τις προσκαλέσουν να επισκεφθούν τους τάφους τους κατά τη διάρκεια της γιορτής. Το Dia de los Muertos είναι μια γιορτή με έντονο συμβολισμό, και τα ποτά παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εορταστική εμπειρία.

spot_img
spot_img