Θάνος Καραμάνης

0
777
Καραμάνης Συνέντευξη.

Με τον Θάνο μας συνδέουν πολλά κοινά, ένα από αυτά είναι και η αγάπη μας για τα αποστάγματα. Όταν δεν θα δημιουργεί ευφάνταστα cocktail πίσω από το μπάρ θα τον βρούμε να καλλιεργεί microgreens. Πάμε όμως να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσω του Mudler.gr

Mudler: Ποιός είσαι ?

Θ.Κ: Ονομάζομαι Θάνος Καραμάνης είμαι Βartender και ασχολούμαι με το κλάδο της εστίασης τα τελευταία 10 χρόνια , ενώ ταυτόχρονα εχω σπουδάσει Γεωπονία και ασχολούμαι μερικώς με τα microgreens .

Mudler: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος ?

Θ.Κ: Το Τελευταίο χρόνο εργάζομαι στη Κάψουλα Cocktail Bar στη Καβάλα οπου μπορείτε να με βρείτε 4 φορές την εβδομάδα.

Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες ?

Θ.Κ: Ξεκίνησα να εργάζομαι στο κλάδο της εστίασης το 2012 στην Ορεστιάδα στο Pecado, οπου και σπούδαζα για να βγάζω τα φοιτητικά μου έξοδα.

Mudler: Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες ?

Θ.Κ: Όσο αστείο και αν ακούγεται το πρώτο cocktail που έφτιαξα είναι το daiquiri φράουλα που μου το ειχε ζητήσει η τότε κοπέλα μου .

Mudler: Αγαπημένο Εργαλείο ?

Θ.Κ: Δεν εχω κάποιο αγαπημένο αλλά αν θα έπρεπε να διαλέξω κάποιο αυτό θα ήταν το Barspoon .

Mudler: Νικητής διαγωνισμού Saint James Rum Agricole 2021 (Covid Edition) , Συναισθήματα και εντυπώσεις ?

Θ.Κ: Σε μια δύσκολη περίοδο για την εστίαση στην Ελλάδα, κατάφερα τον Ιούλιο του 2021 να κερδίσω το Διαγωνισμό του Saint James στην Ελλάδα και να την εκπροσωπήσω στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό του Bartenders Society στο Παρίσι ο οποίος παρά τις συνθήκες πραγματοποιήθηκε κανονικά σαν να μην υπήρχε πανδημία, πράγμα που τον έκανε αρκετά διασκεδαστικό. Κατάφερα με επιτυχία να μπω στους top 8 του διαγωνισμού και να γνωρίσω φανταστικούς ανθρώπους με τους οποίους κρατάμε επαφή ακόμα και σήμερα, αλλά και θρύλους του bartending όπως τον Ian Burrel.

Mudler: Πώς είναι να συμμετάσχεις σ ένα παγκόσμιο τελικο ?

Θ.Κ: Είναι πάρα πολύ όμορφη εμπειρία, γνωρίζεις ανθρώπους, βλέπεις καινούρια μέρη, κουλτούρες και πολιτισμούς, ανταλλάσσεις ιδέες, πράγματα που σε κάνουν να ξεχνάς το διαγωνιστικό κομμάτι. Για παράδειγμα εμένα ήταν η πρώτη μου φορά στο Παρίσι και ήταν καταπληκτικά.

Mudler: Ποιο ήταν το νικητήριο cocktail του διαγωνισμού και η έμπνευση πισω από αυτό.

Θ.Κ: Το Cocktail στην ουσία ήταν εμπνευσμένο από το θεματικό του διαγωνισμού ” Inspired by Great Chefs ”. Ο chef από τον οποίο εμπνεύστηκα ήταν ο Grant Achatz και το επιτραπέζιο επιδόρπιο που σερβίρει στο εστιατόριο του στο Chicago , Alinea. Η Συνταγή στην ουσία είναι 60ml Saint James White 40′ και 45ml Tropical Cordial το οποίο περιλαμβάνει Passion Fruit , Guava , Kaffir Lime, Tonka και Vanilla. To ποτό μπορείτε να το βρείτε και στο κατάλογο στη Κάψουλα.

Mudler: Θα πρότεινες – παρακινούσες κάποιον Bartender να ασχοληθεί με ένα διαγωνισμό cocktail ?

Θ.Κ: Σίγουρα ναι !! Δεν βρισκω λόγο κάποιος να μην θέλει να ασχοληθεί, μόνο κέρδος έχει ακόμα και αν δεν κερδίσεις. Το να ανταλλάσσεις ιδέες, να γνωρίζεις καινούριους ανθρώπους είναι πολύ ωραίο συναίσθημα όπως και το να αποκτάς εμπειρίες που διαφορετικά μπορεί να μην είχες .

Mudler: Αγαπημένο cocktail που σου αρέσει ν απολαμβάνεις στο σπίτι ?

Θ.Κ: Σίγουρα στο σπίτι μου αρέσει να απολαμβάνω ένα ποτήρι κρασί αλλά σε ότι αφορά το κοκτέιλ είναι το Τi Punch!! Εύκολο στη παρασκευή του, δεν χρειάζεται Shaker η εξοπλισμό απλά στύβεις ένα κομμάτι λάιμ σε ένα χαμηλό ποτήρι, μια κουτάλια ζάχαρη, βάζεις το αγαπημένο σου ρούμι και ανακατεύεις και είναι έτοιμο .

Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?

Θ.Κ: Σχέδια για το άμεσο μέλλον προς το παρών δεν υπάρχουν προσπαθώ να κοιτάω την κάθε μέρα ξεχωριστά και να είμαι ευγνώμων για ότι έρθει .

Mudler: Tip για τους αναγνώστες του Mudler ?

Θ.Κ: Το δικό μου tip είναι να μην φοβάστε να δοκιμάσετε κατι καινούριο όταν πάτε σε ένα μπάρ και να έχετε ανοιχτό μυαλό .