spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Rhum Agricole

” Τι διαφορά έχει διαφορά από τα υπόλοιπα Ρούμια ? “

Ένα απόσταγμα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην αγορά είναι Rhum Agricole. Μία κατηγορία αποστάγματος όχι και τόσο διαδεδομένη στην Ελληνική αγορά σίγουρα μια δεκαετία πριν. Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει αρκετούς οπαδούς με το έντονο γευστικό του χαρακτήρα.Σε αυτό βοήθησε και η αναζήτηση των ανθρώπων πίσω από το μπαρ που ήθελαν κάτι το διαφορετικό που να τούς βοηθήσει να τονώσουν γευστικά τα cocktail τούς και να τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

Στις Γαλλικές αποικίες (Martinique – Tahiti) το ρούμι έγινε βασικό προϊόν από το οποίο παρήγαγαν από το ζαχαροκάλαμο, ιδιαίτερα μετά την ανακάλυψη της μεθόδου παραγωγής ζάχαρης από το ζαχαρότευτλο από τους Γάλλους και με βάση αυτό άρχισαν να ζυμώνουν τον χυμό από το ζαχαροκάλαμο απευθείας χωρίς να χρησιμοποιούν μελάσα.

Saint James Rhum.

Ας μάθουμε ποιες είναι λοιπόν οι βασικές αυτές διαφορές που το κάνουν τόσο  διαφορετικό. Πρώτον και κυριότερων η πρώτη ύλη προέρχεται από χυμό ζαχαροκάλαμου και όχι από μελάσα όπου βρίσκεται στα περισσότερα είδη ρουμιού στην παγκόσμια αγορά. Μία άλλη εξίσου σημαντική διαφορά είναι ότι τα ρούμια από την Μαρτινίκα υπάγονται στην αυστηρή νομοθεσία του Γαλλικού δικαίου, (όντας μέχρι και σήμερα Γαλλική αποικία) παρόμοια με αυτή του Cognac.Κλείνοντας, μία ακόμη βασική διαφορά των Rhum Agricole από τα κλασσικά ρούμια είναι ότι κρατάνε τον χαρακτήρα του τόπου από όπου προέρχονται τα ζαχαροκάλαμα γνωστό και ως terroir. Αυτά λοιπόν είναι τα τρία διαφορετικά στοιχεία που κάνουν το Rhum Agricole να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα ρούμια της παγκόσμιας αγοράς.

Σε αποστακτήρα που βρίσκονται κοντά σε πόλεις λόγω της μεγάλης ζήτησης χρησιμοποιούσαν και μελάσα μαζί με τον χυμό ζαχαροκάλαμου, ο τύπος αυτός ονομάζεται Rhum Industriel.

Previous article
Next article
spot_img
spot_img