” Ήξερες ότι η ποιότητα του πάγου μπορεί να επηρεάσει την απόλαυση του ποτού σου …; “
Έχει τύχει πολλές φορές να βρεθώ λόγω της επαγγελματικής μου δραστηριότητας σε συζητήσεις γύρω από τον πάγο. Άλλες φορές για το μέγεθος του, για την ποσότητα μέσα σε ένα ποτό ή ακομη για την μορφή του εάν είναι ολόκληρος ή θρυμματισμένος και κατά πόσο αυτό επηρεάζει το αποσταγμα ή το cocktail μας.
Ο πάγος έχει πολλά θετικά αλλά και μερικά αρνητικά στοιχεία. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά. Ο πάγος μπορεί να βοηθήσει ένα χτύπημα να περάσει γρήγορα ο πόνος , μπορεί όμως να βοηθήσει και στην αποθεραπεία των μυών. Ο πάγος μπορεί να απορροφήσει τις έντονες οσμές από ένα άλλο στοιχείο με το οποίο θα έρθει σε επαφή κατά την αποθήκευση του.
Σημαντικό ρόλο παίζει η πρώτη ύλη δηλαδή το νερό.Υπάρχουν 3 σημαντικά κριτήρια ποιότητας όπου καλό θα ήταν να γνωρίζουμε. Θα πρέπει να υπάρχει η σωστή του φίλτρανση ,από φίλτρα τουλάχιστον 5 σταδίων ώστε να έχουμε ένα πιο καθαρό και ποιοτικό αποτέλεσμα, το δεύτερο είναι η σωστή συσκευασία αεροστεγούς σφράγισης και για το τρίτο και εξίσου πολύ σημαντικό είναι η σωστή αποθήκευση του. Όλα αυτά τα κριτήρια εάν υλοποιηθούν θα δώσουν στο ποτό μας μία άλλη διάσταση γεύσης.
Τα τελευταία χρόνια τον συναντάμε σε διάφορα μεγέθη και σχέδια που έχουν παρασκευαστεί από μηχανήματα η από καλούπια σιλικόνης. Ο πάγος έχει την ιδιότητα του συντηρητή, για αυτό όσο μεγαλύτερος σε όγκο τόσο το καλύτερο για το ποτό μας ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόλαυση του. Είμαι απόλυτα σίγουρος πώς εάν προσέξουμε λίγο περισσότερο τον πάγο, θα μας δώσει μαγικά αποτελέσματα στην απόλαυση του ποτού μας.