Μια ωραία συζήτηση με τον Χρήστο Κωνσταντινίδη.

0
703

Με τον Χρήστο γνωριζόμαστε από πολύ παλιά, όταν ακόμη προσπαθούσαμε να βρούμε τρόπους να εφαρμόσουμε τις νέες τάσεις της εποχής στα bar που εργαζόμασταν. Ήταν θυμάμαι καλοκαίρι, όταν ένας συνεργάτης μας, μας πρότεινε να φτιάξουμε το κοκτέιλ από την συμμετοχή του Χρήστου για το Bacardi Legacy στο μαγαζί που τότε είχαμε στην μαγική Θάσο. Η μεγαλύτερη εντύπωση ήταν ένα υλικό που είχε χρησιμοποιήσει, αυτό ήταν εάν θυμάμαι καλά το φασκόμηλο. Τα χρόνια πέρασαν από τότε, εμπειρίες συλλέξαμε πολλές και ο καιρός τα έφερε έτσι να ξαναβρεθούμε ο κάθε ένας σε διαφορετικό τομέα αλλά πάντα δίπλα σ αυτό που αγαπάμε, τα αποστάγματα. Τα υπόλοιπα θα μας τα πεί ο Χρήστος παρακάτω.

Mudler: Ποιος είσαι ?

Χ.Κ: Ονομάζομαι Κωνσταντινίδης Χρήστος, είμαι 38 ετών και είμαι από τη Θεσσαλονίκη.

Mudler: Που δουλεύεις τώρα ?

Χ.Κ: Από το 2024 είμαι ο υπεύθυνος του project “Strawbar Spirits”.

Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες ?

X.K: Το 2023 προσελήφθη αρχικά ως Brand Ambassador και ένα χρόνο μετά, μου έγινε η πρόταση να αναλάβω όλο το operation της εταιρείας.

Mudler: Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες ?

X.K: Παρ’ όλο που από τότε έχουν περάσει πάνω από 15 χρόνια, η πρώτη μου συνταγή cocktail, ήταν ένα Mai Tai με ροδάκινο.

Mudler: Η σειρά των αποσταγμάτων από την συγκεκριμένη ποικιλία άγριας φράουλας πως προέκυψε ?

X.K: Το συγκεκριμένο εγχείρημα, ξεκίνησε από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, κο Ιωάννη Παπασωτηρίου, με σκοπό να τονώσει την τοπική οικονομία της Φλώρινας. Η συγκεκριμένη ποικιλία άγριας φράουλας “Fragaria Vesca”, ευδοκιμεί στην περιοχή και έτσι μπήκαμε στη διαδικασία να συνεργαστούμε με τοπικούς παραγωγούς, πριν προχωρήσουμε και εμείς στην καλλιέργεια της στις ιδιόκτητες εκτάσεις μας.

Mudler: Ποιοι είναι οι κωδικοί των αποσταγμάτων με τους οποίους ξεκινήσατε?

X.K: Οι πρώτοι δύο κωδικοί ήταν το Strawbar Origin και το Strawbar Platinum. Φέτος, λανσάραμε στην αγορά και το Strawbar Gold, το πρώτο παλαιωμένο απόσταγμα φράουλας στον κόσμο.

Mudler: Ετοιμάζει κάτι καινούργιο η εταιρεία που θα ήθελες να το μοιραστείς με τους αναγνώστες του Mudler.gr ?

X.K: Η εταιρεία μας με την ολοκλήρωση του ιδιόκτητου αποστακτηρίου, θα ξεκινήσει την παραγωγή και άλλων αλκοολούχων και μη προϊόντων, τα οποία θα σχετίζονται με το F&B industry. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε έτοιμο και το liqueur φράουλας, το οποίο θα παρασκευάζεται με φρέσκες φράουλες και χωρίς την προσθήκη κανενός αρωματικού ή γευστικού παράγοντα.

Mudler: Ποιο είναι το πιο ιδιαίτερο cocktail που έχετε στο menu του μπαρ σου ?

X.K: Με τα Strawbar, έχουμε δημιουργήσει αρκετές συνταγές cocktail με ύφος modern bartending. Θα σταθώ στο “Cheesecake”, το οποίο φτιάχνεται με Strawbar Origin, σιρόπι φράουλας αρωματισμένο με βανίλια, μπισκότο και ορό γάλακτος.

Mudler: Ποιο κοκτέιλ απολαμβάνεις στο σπίτι, αλλά και θα μας πρότεινες να δοκιμάσουμε φτιάξουμε και μείς, με την σειρά μας ?

Χ.Κ: Δεν συνηθίζω να πίνω cocktail στο σπίτι. Εάν είναι όμως να πιώ ένα, πολύ πιθανό να είναι ένα Daiquiri ή μια Paloma. Για εμένα, η μαγεία βρίσκεται πάντα στην απλότητα.

Mudler: Ποιο είναι το ιδανικό Perfect Serve με τα Strawbar για εσένα ?

X.K: Μιλώντας για τα αποστάγματα Strawbar, θεωρώ ότι το Strawbar Origin ταιρίαζει απίστευτα με αναψυκτικά που έχουν εσπεριδοειδή (grapefruit soda ή ελληνική λεμονάδα), ενώ το Strawbar Platinum θα το σέρβιρα με πάγο, ένα φύλλο πλατύφυλλου βασιλικού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?

X.K: Εταιρικά, η ολοκλήρωση του αποστακτηρίου μας (Creative Spirits Distillery) και ο ανάπτυξη του portfolio μας. Σε προσωπικό επίπεδο, ο εμπλουτισμός των γνώσεων μου είναι κάτι που δεν αφήνει ήσυχο ποτέ. Όλο και κάποιο σεμινάριο θα παρακολουθήσω, σχετικό ή μη με τον τομέα των αποσταγμάτων.

Mudler: Tip για τους αναγνώστες του Mudler.gr ?

X.K: Επενδύστε στον εαυτό σας και στην μετεκπαίδευση σας. Μην αφησυχαστείτε ποτέ σε αυτόν τον τομέα. Κρατήστε μια σχετική ισορροπία μεταξύ προσωπικών και επαγγελματικών. Οι στιγμές με την οικογένεια σας και τους φίλους σας, είναι αυτές που θα μείνουν ανεξίτηλες στη μνήμη σας.