ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΗλίας Κωνσταντινίδης
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Ηλίας Κωνσταντινίδης

Ο Ηλίας πέρα από φίλος χρόνων είναι ένας χαρισματικός bartender, προέρχεται από την παλιά των μπάρμαν σχολή. Έχει πολλές διακρίσεις στο ενεργητικό του, έχει όμως και μια ιδιαιτερότητα, του αρέσει να μοιράζεται τις γνώσεις του, πράγμα πολύ σημαντικό στις μέρες μας. Αρκετά όμως είπαμε, πάμε να τον γνωρίσουμε καλύτερα μέσα από την όμορφη κουβέντα που κάναμε για το mudler.gr

Mudler: Πες μας λίγα λόγια για σένα

Η.Κ: Ονομάζομαι Ηλίας Κωνσταντινίδης κατάγομαι από τις Σέρρες και φυσικά προέρχομαι από τον κλάδο της εστίασης όπου είμαι bartender εδώ και 14 χρόνια και στα τελευταία από αυτά να είμαι παράλληλα εισηγητής στην bar academy και μέλος της beverage world.

Mudler: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος;

Η.Κ: Συνήθως θα με βρείτε στον δρόμο να τρέχω να προλάβω κάποιο ραντεβού..(γέλια) Αλλά αν είστε αρκετά τυχεροί θα σας σερβίρω νόστιμα ποτά και cocktails στο cottage bar στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες;

Η.Κ: Πριν από περίπου 15 χρόνια ξεκίνησα στον χώρο της εστίασης ως βοηθός σερβιτόρου αλλά γρήγορα ανακάλυψα πως με ίντριγκαρει ο χώρος του bartending περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, οπότε όπως κατάλαβες ήταν και αυτό που με κέρδισε.

Mudler: Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες ?

Η.Κ: Το Negroni φυσικά. Η πρώτη μου προσπάθεια να φτιάξω ένα κλασικό negroni στέφθηκε με πλήρη αποτυχία καθώς ο πελάτης είχε αντίθετη άποψη περί της συνταγής που ακολούθησα διότι δεν θύμιζε σε τίποτα ένα negroni. Παρόλα αυτά το συζητήσαμε εκτενώς το ζήτημα που είχε δημιουργηθεί και η κατάληξη ήταν όχι μόνο να το πιεί αλλά και να εκδηλώσει και την ικανοποίηση του για το cocktail μου.

Mudler: Αγαπημένο Εργαλείο ?

Η.Κ: Δώσε μου ένα shaker και ένα Hawthorne strainer και έλα να κάνουμε throw ως το πρωί.

Mudler: Finalist του ελληνικού World Class 2018, Ποιο ήταν το cocktail που σου έδωσε το εισιτήριο αυτό?

Η.Κ:  Ήταν μια πάρα πολύ ωραία εμπειρία, από τις καλύτερες που έχω ζήσει. Το cocktail που είχα φτιάξει τότε ήταν ένα Martini twist, μαγειρεμένο vermouth με χαμομήλι, fat washed gin με ελαιόλαδο αρωματισμένο με πιπέρι sechouan και μια πίκλα ελιά σε νερό από εσπεριδοειδή.

Mudler: Είσαι εισηγητής σεμιναρίων σε γνωστή σχολή για bartenders, πως αισθάνεσαι που εκπαιδεύεις το μέλλον του ελληνικού bartending ?

Η.Κ: Αισθάνομαι πραγματικά ευλογημένος γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να έρχομαι σε επαφή με την νέα γενιά των bartender και να τους μαθαίνω ότι γνωρίζω καλύτερα και να τους εφοδιάζω με γνώση και πάνω από όλα πίστη για τις δυνατότητες τους ώστε να πολεμάνε περισσότερο για αυτά που πραγματικά αξίζουν.

Mudler: Θα πρότεινες σε κάποιον που είναι στα πρώτα του βήματα να παρακολουθήσει κάποια από τα σεμινάρια ?

Η.Κ: Φυσικά γιατί μέσω των σεμιναρίων θα ξεκινήσουν την καριέρα τους σε σωστές βάσεις και με σωστές τεχνικές για να μπορέσουν να εξελίξουν αργότερα και τις δικές τους ιδέες.

ΗΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Mudler: Ασχολείσαι χρόνια με τις πωλήσεις, Τι σου αρέσει περισσότερο στην δουλεία σου ?

Η.Κ: Μου αρέσει πολύ που πλέον μέσω των πωλήσεων μπορώ να δημιουργήσω μια πλήρη εικόνα και έξω από το μπαρ για τον χώρο της εστίασης που αγαπώ τόσο πολύ.

Mudler: Αγαπημένο cocktail που σου αρέσει να απολαμβάνεις στο σπίτι ?

Η.Κ: Ένα perfect G&T. Gin Raw, ένα καλό tonic κι αν έχει κάποιος και μερικά bitters στο σπίτι να μην διστάσει να πειραματιστεί.

Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?

Η.Κ: Να πραγματοποιήσω ολους τους στόχους μου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. και φυσικά όπως όλοι να κάνω πολλά ταξίδια.

Mudler: Tip για τους αναγνώστες του Mudler?

Η.Κ: Μην φοβάστε να δοκιμάσετε και να συνδυάσετε νέες γεύσεις, βγείτε από την “γευστική” σας comfort zone.

spot_img
spot_img