ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΓιώργος Ξανθούλης
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Γιώργος Ξανθούλης

Με τον Γιώργο είμαστε κάτι παραπάνω από οικογένεια. Γνωριστήκαμε σε κοινό μεροκάματο πίσω από την μπάρα, μοιραστήκαμε άπειρες ώρες μέσα στο δικό μας μπαρ φτιάχνοντας με μεράκι τις δικές μας δημιουργίες και κάναμε ατελείωτες συζητήσεις για τα σχέδια και όνειρα μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε χαθεί λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων και των δύο. Μέσω του mudler.gr όμως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να τα πούμε ξανά.

Mudler: Ποιός είσαι ?


ΓΞ : Ονομάζομαι Ξανθούλης Γιώργος, γεννήθηκα και μεγάλωσα στις Σέρρες. Έχω τελειώσει
Hotel & Tourism Management και ασχολούμαι με το bartending επαγγελματικά τα
τελευταία 13 χρόνια.


Mudler: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος ?


ΓΞ: Εργάζομαι σαν Assistant Bar Manager στο Widder Bar της Ζυρίχης.


Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες ?


ΓΞ: Ξεκίνησα σχεδόν όπως όλοι από χαβαλέ και να βγάλω ένα χαρτζιλίκι το 2008 στην
Καβάλα όπου και σπούδαζα (δεν πήρα ποτέ πτυχίο εννοείται). Το μαγαζί λεγόταν
Divas, ένα μεγάλο κλαμπ όπου και έκανα τα πρώτα μου βήματα εκεί. Στην πορεία
έτυχε να συνεργαστώ με αρκετά παιδιά στο χώρο, αλλά κάπου το 2011 αν δεν κάνω
λάθος γνώρισα τον Κύριο Λιόκο ο οποίος μου είπε πρώτος για κάτι σεμινάρια Αθήνα
και γενικά για πιστοποιήσεις που τότε στην επαρχία ίσχυε ο κλασσικός κανόνας
του “ο πιο παλιός ήταν και ο καλύτερος”. Βέβαια και τα σεμινάρια
ξεκινήσαμε και το μαγαζί μας στη Θάσο ανοίξαμε και πολλές ωραίες και μοναδικές
στιγμές περάσαμε. Αυτή η φιλία κρατάει χρόνια και θα συνεχίσει, γιατί αν και
χώρια μας διακατέχει ακόμη το ίδιο πάθος για την δουλειά που έχουμε επιλέξει
και κάνουμε μέχρι σήμερα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι βοηθήσαμε και εξελίξαμε ο
ένας τον άλλον και ένα Ευχαριστώ στο αδερφό ΛΙΟΚΟ είναι λίγο.


Mudler: Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες ?


ΓΞ: Tο πρώτο κοκτέιλ ήταν το Jar Bar Cocktail. Ανοίξαμε το
μαγαζί μας στη Θάσο και είχαμε πει να βρούμε ένα κοκτέιλ προσιτό οικονομικά,
απλό και να είναι ενδιαφέρον για τον πελάτη. Οπότε πήραμε τα βαζάκια μαρμελάδας
αδειάσαμε το περιεχόμενο και βάλαμε βότκα, σιρόπι ζάχαρης, χυμό λάιμ και 1
Barspoon μαρμελάδας φράουλα η berries. Από τότε το sunsainstability κυλούσε στο
αίμα μας (χαχαχα).

Mudler: Μεγάλη η απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα, πως είναι το εργασιακό περιβάλλον στην Ελβετία?

ΓΞ: Θα έλεγα ότι είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήρα στην ζωή μου. Σίγουρα δεν ήταν μόνο το χρηματικό κομμάτι, αλλά η κοινωνία, η ποιότητα ζωής και οι άνθρωποι που
έρχεσαι καθημερινά σε επαφή έχουν διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίληψης και
προσεγγίζουν την δουλειά μας σίγουρα με άλλο τρόπο. Αλλά και στην
καθημερινότητα μας υπάρχουν ευκαιρίες έτσι ώστε να αξιοποιήσεις το κάθε λεπτό
από αυτήν. Σε σχέση εργασιακής ασφάλειας αλλά και παροχών δεν νομίζω ότι πρέπει
να μπούμε σε σύγκριση με Ελλάδα διότι μόνο με την λέξη χάος θα μπορούσαμε να το
συγκρίνουμε..(8,5 ώρες εργασία με 2 διαλλείματα)

Photo: George Xanthoulis


Mudler: Ποιες είναι οι ευθύνες της θέσης σου ως Ass. Bar Manager ?

ΓΞ: Είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα για το ποιες είναι οι
αρμοδιότητες που έχει η θέση αυτή στο εξωτερικό κυρίως. Πέρα από το κομμάτι του
operation έχω αναλάβει και το μηναίο πρόγραμμα προσωπικού, ναι καλά άκουσες το
μηνιαίο και αρμοδιότητες τύπου διαχείριση τυχών προβλημάτων με το προσωπικό
αλλά και με τους πελάτες. Επίσης έχω αναλάβει την σχεδίαση του καινούργιου
μενού που θα ξεκινήσει το Μάϊο για το οποίο μπορούμε να μιλήσουμε αργότερα.


Mudler: Ποιο είναι το πιο ιδιαίτερο cocktail που έχετε στο menu του μπαρ σου ?


ΓΞ: Το συγκεκριμένο Bar έχει 1267 ετικέτες και οι περισσότερες από αυτές είναι σε ουίσκι,
πέρα από τα signatures που έχουν αρκετό ενδιαφέρον, μου κάνει εντύπωση για το
πόσα κλασσικά κοκτέιλ πουλάμε καθημερινά, δηλαδή old fashioned, hanky pany,
martinis και πάρα πάρα πολλά Negronis. Το πιο απλό ίσως και όχι ιδιαίτερο είναι
το Vanilla Sky το οποίο κρατάει στο χρόνο από πελάτες θαμώνες έως και σήμερα,
25 χρόνια μαγαζί άλλωστε. Το vanilla sky ισούται με vodka αρωματισμένη με
vanilla, rasberry puree, σιρόπι ζάχαρης και κρέμα γάλακτος με λικέρ galliano (περιττό να
σου πω, πώς κανείς δεν θέλει να κάνει αυτό το κοκτέιλ).

Mudler: Ποιο είναι το ιδανικό Perfect Serve για εσένα ?


ΓΞ: Δεν μπορώ να πω ότι έχω κάποιο Perfect serve διότι οι γεύσεις ποικίλουν, αν όμως θα έπρεπε να πω, θα ήταν σίγουρα ένα Horses Neck ή Βερμούτ με τόνικ με ένα
καθαρό μπλόκ πάγου.


Mudler: Αγαπημένο ποτό που σου αρέσει ν απολαμβάνεις στο σπίτι ?


ΓΞ: Για να πω την αλήθεια μου αρέσει το κρασί στο σπίτι γιατί έχω μια καλή συλλογή η οποία
μεγαλώνει σιγά σιγά. Επίσης άρχισα και την συλλογή μου στα ουίσκι.


Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?


ΓΞ: Θα ήθελα πολύ να καταφέρουμε με τα παιδιά από το Widder Bar να μπούμε στα 50 καλύτερα του κόσμου, διότι δεν έχει καταφέρει κανένα μπαρ από Ελβετία να το κάνει. Ίσως
στο βαθύ μέλλον ένα δικό μου Μπαρ.


Mudler: Tip για τους αναγνώστες του Mudler ?

ΓΞ: Μην σταματάτε να δοκιμάζετε νέες γεύσεις και μην κρίνετε κανένα μπαρ από την πρώτη
σας επίσκεψη σε αυτό, δώστε και 2η ευκαιρία. Επίσης να δοκιμάσετε αν σας δοθεί
η ευκαιρία το Sprinbank 15 και Sprinbank 18 είμαι βέβαιος ότι θα
σας εκπλήξουν. Και τέλος spread to the world
ότι αυτό το site είναι μοναδικό και μια μέρα θα γίνει η καθημερινή συνήθεια για
τους λάτρεις της Bar σκηνής και όχι μόνο. Love you Brother !!!

spot_img
spot_img