ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΚωνσταντίνος Παναγιωτίδης
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης

Με τον Κωνσταντίνο γνωριστήκαμε τυχαία σε ένα σεμινάριο γενικών γνώσεων γύρω από τον εσπρέσο , από τότε μας συνδέει μια φιλία και η κοινή αγάπη μας για τα αποστάγματα και τα νόστιμα cocktails.

Πάμε να γνωριστούμε λίγο καλύτερα,

Mudler – Πες μας λίγα λόγια για σένα

Κ.Π –  Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Παναγιωτίδης, έχω γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη και δουλεύω στο χώρο της εστίασης 17 χρόνια. Τα τελευταία τέσσερα έτη, η ζωή μου μοιράζεται ανάμεσα στην Αθήνα και την Ίμπιζα της Ισπανίας. Για το 2022, έχω την τιμή να είμαι ο νικητής του ισπανικού World Class.

Mudler- Που μπορεί να σε βρεί κάποιος;

Κ.Π Την επαγγελματική μου στέγη αποτελεί το Restaurant-Bar “Jul’s” στην Ίμπιζα, όπου και εργάζομαι ως Bar Manager. To “Jul’s” είναι ένα fine-dining εστιατόριο με ελληνικές επιρροές που προσπαθεί να χαρίσει στους καλεσμένους του μια μοναδική γευστική εμπειρία μέσω του φαγητού και των cocktails.

Mudler – Πότε & Πώς ξεκίνησες;

Κ.Π Όπως πολλοί συνάδελφοι, ξεκίνησα να εργάζομαι στον χώρο αμέσως μετά το σχολείο, πίσω στο 2006. Η πρώτη επαφή με το επάγγελμα έγινε μέσω ενός φίλου μου και ο μοναδικός λόγος ήταν η ανάγκη για χρήματα. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως βοηθός σερβιτόρου αλλά σχετικά γρήγορα πέρασα στον χώρο του Bar όπου αμέσως κατάλαβα πως το συγκεκριμένο επάγγελμα θα το έκανα για πολλά χρόνια ακόμα.  

Mudler – Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες;

Κ.Π Αν θυμάμαι καλά ήταν ένα cocktail βασισμένο στο παλαιωμένο ρούμι. Επίσης περιείχε κανέλλα και passion fruit αλλά δεν είμαι και απόλυτα σίγουρος. Είναι αρκετά τα χρόνια βλέπεις!

Mudler – Νικητής διαγωνισμού World Class Ισπανίας , Συναισθηματα και εντυπώσεις;

Κ.Π –  Πραγματικά μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Το World Class είναι ένας θεσμός ο οποίος σε βελτιώνει ως bartender. Πιέζεις τον εαυτό σου για το καλύτερο αποτέλεσμα και έτσι βελτιώνεσαι συνολικά. Μπορεί στην αρχή να μην σου γίνεται αντιληπτό αλλά σχετικά σύντομα αρχίζεις να συνειδητοποιείς τα βήματα προόδου που έχεις κάνει. Θεωρώ πως όλοι οι bartenders πρέπει να το δοκιμάσουν έστω μία φορά στην επαγγελματική τους πορεία.

Mudler – Πώς είναι να συμμετάσχεις σε ένα παγκόσμιο τελικό;

Κ.Π –  Ότι πιο αγχωτικό έχω κάνει στην επαγγελματική μου καριέρα. Ταυτόχρονα όμως και ότι συναρπαστικότερο. Γνωρίζεις διαφορετικούς ανθρώπους, διαφορετικές κουλτούρες αλλά και διαφορετικούς τρόπους εργασίας. Μπορώ να πω με σιγουριά πως θα ήθελα να ξαναβρεθώ στην ίδια διοργάνωση διεκδικώντας την 1η θέση.

Mudler – Ποιο cocktail στο Jul’s είναι το αγαπημένο σου και η έμπνευση πισω από αυτό;

Κ.Π Μία από τις αγαπημένες μου δημιουργίες είναι το “Whiskey & Cola” που σερβίρουμε στο Jul’s. Είναι ένα long drink που βασίζεται σε Bourbon Whiskey επαναποσταγμένο με φυστικοβούτυρο, cordial από kumquats και απογεμισμένο με τη δική μας Cola. Αρκετά διαφορετικό από ένα απλό Whiskey & Cola από ότι καταλαβαίνεις.

Mudler – Αγαπημένο cocktail που σου αρέσει να απολαμβάνεις στο σπιτι;

Κ.Π –  Μία εύκολη και γευστική επιλογή είναι το Old fashioned. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να το φτιάξει σπίτι του χωρίς πολύπλοκες τεχνικές και εργαλεία. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να προσθέσει σε ένα rocks glass λίγη καστανή ζάχαρη, μερικές σταγόνες Angostura Bitters και μια μερίδα (60ml) από Bourbon Whiskey. Στη συνέχεια προσθέτει αρκετό πάγο, ανακατεύει με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας ακόμα και ένα καλαμάκι και στο τέλος γαρνίρει με μία φλούδα πορτοκάλι. Τόσο απλό και γευστικό ταυτόχρονα.

Mudler – Σχέδια για το μέλλον;

Κ.Π  Να ανοίξω το δικό μου bar κάποια στιγμή αλλά δυστυχώς δεν αναφέρομαι στο άμεσο μέλλον.

Mudler – Tip για τους αναγνώστες του Mudler

Κ.Π – Παρακαλώ! Σταματήστε να ρωτάτε τους bartenders ποιο είναι το καλύτερο cocktail του menu και αν μπορούμε να αφαιρέσουμε 1.632 συστατικά που δεν σας αρέσουν από κάποια συνταγή. Αν δεν σας αρέσουν τα υλικά, κάθε σύγχρονο menu έχει ακόμα 398 επιλογές για να διαλέξετε.

spot_img
spot_img