” Το κοκτέιλ Zombie (ζόμπι) έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που ξεκινά από τη δεκαετία του 1930. Ο διάσημος μπάρμαν Donn Beach, ο οποίος ήταν επίσης γνωστός ως Don the Beachcomber, επινόησε το Zombie στο Tiki bar που είχε στη Νέα Υόρκη. Ο Donn Beach θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους του Tiki movement, ένα κινηματογραφικό ρεύμα που έκανε τα Tiki bars δημοφιλή κατά τη δεκαετία του 1930.”
Το κοκτέιλ Zombie είναι ένα από τα πιο κλασικά κοκτέιλ της Tiki κουλτούρας, που έχει τις ρίζες του στα μέσα του 20ου αιώνα. Η ιστορία του ξεκινά στα τέλη της δεκαετίας του 1930, όταν ο διάσημος μπάρμαν Donn Beach (πραγματικό όνομα: Ernest Raymond Beaumont Gantt) δημιούργησε το Zombie στον πρώτο του Tiki μπαρ, το “Don the Beachcomber“.
Το κοκτέιλ αυτό έγινε γρήγορα δημοφιλές και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ποτά του Tiki movement, το οποίο αναδείχθηκε στη δεκαετία του 1930. Το όνομα “Zombie” επιλέχθηκε λόγω της έντονης επίδρασης που είχε στους πελάτες. Ο Donn Beach κρατούσε τη συνταγή του κοκτέιλ μυστική, και οι μπάρμαν που εργάζονταν γι’ αυτόν δεν γνώριζαν ποτέ τα ακριβή συστατικά.
Ένα γεγονός που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι το Zombie περιείχε αρκετά δυνατά αλκοολούχα υλικά, και θεωρείται ότι ήταν ένα από τα ποτά που συνέβαλαν στην αναβίωση της δημοτικότητας των κοκτέιλ κατά τη διάρκεια της περιόδου της Ποτοαπαγόρευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες (1920-1933).
Σήμερα, το Zombie συνεχίζει να είναι ένα αγαπημένο Tiki κοκτέιλ και έχει πολλές παραλλαγές. Οι συνταγές έχουν δημοσιευθεί, αλλά η πραγματική συνταγή του Donn Beach παραμένει μυστική.
Εμείς εδώ στο Mudler.gr επιλέξαμε να δημιουργήσουμε μια εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή για zombie, ότι ακριβώς χρειάζεσαι δηλαδή για να προετοιμαστείς για τις τέλειες φθηνοπωρινές σου περιπέτειες.
Συστατικά
- 30ml Λευκό Ρούμι
- 30ml Παλαιωμένο Ρουμι
- 25ml Pineapple Puree Froy- Froy
- 25ml Φρέσκος Χυμός Lime
- 25ml Φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 15ml Falernum Syrup Froy- Froy
- 3 Dashes Aromatic Bitters
- Extra Tip : μια πιπέτα με Grenadine syrup Froy-Froy
Διαδικασία
- Ξεκινάμε την συνταγή τοποθετόντας αρκετό πάγο μέσα στο σέικερ ώστε να είναι στην κατάλληλη θερμοκρασία.
- Συνεχίζουμε τοποθετόντας τα υλικά όπως ακριβώς αναγράφονται στην συνταγή.
- Χτυπάμε δυνατά για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Στη συνέχεια διπλοσουρώνουμε στο κοκτέιλ καθώς το σερβίρουμε μέσα στο γεμάτο πάγο ποτήρι.
- Αφήνουμε για το τέλος το γαρνίρισμα.
Γαρνίρισμα
Για το γαρνίρισμα θα χρειαστούμε:
- 2 φύλλα Ανανά
- 1 κερασάκι Luxardo Amarena.
- 1 stick Κανέλας.
- 1 πιπέτα με Grenadine syrup.