” Το κοκτέιλ Μαργαρίτα έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που προέρχεται από το Μεξικό. Ενώ η ακριβής προέλευση του δεν είναι σαφής, υπάρχουν διάφορες ιστορίες και θεωρίες που περιγράφουν τη δημιουργία του κοκτέιλ.”
Ακούγοντας το όνομα του κοκτέιλ αυτού σου έρχονται αμέτρητες καλοκαιρινές βόλτες , ζεστά μεσημέρια σε κάποιο beach bar, η μια βραδινή έξοδος σε κάποιο μπάρ με την παρέα. Όλα αυτά με την συνοδεία της γεύσης μιας παγωμένης μαργαρίτας !!! Το κοκτέιλ Μαργαρίτα είναι ένα αγαπημένο και κλασικό κοκτέιλ με μια συναρπαστική ιστορία πίσω του. Ενώ η ακριβής προέλευση της Μαργαρίτας είναι αμφιλεγόμενη, υπάρχουν διάφορες ιστορίες και θεωρίες που περιβάλλουν τη δημιουργία του, πάμε να μάθουμε κάποιες από αυτές.
Ο Carlos “Danny” Herrera: Σύμφωνα με μια άλλη δημοφιλή ιστορία, η Μαργαρίτα δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1930 ή του 1940 από έναν μπάρμαν με όνομα Carlos “Danny” Herrera. Εργαζόταν στο Rancho La Gloria, ένα εστιατόριο στην πόλη Tijuana του Μεξικού, όπου λέγεται ότι έφτιαξε την πρώτη Μαργαρίτα για έναν πελάτη που ήταν αλλεργικός σε όλα τα ποτά εκτός από το τεκίλα. Προκειμένου να εξυπηρετήσει το αίτημα του πελάτη, ο Herrera συνδύασε τεκίλα, χυμό λάιμ και λικέρ πορτοκάλι, σερβίροντάς το πάνω σε παγάκια με ένα περίγραμμα από αλάτι, δημιουργώντας έτσι την κλασική Μαργαρίτα. Η άλλη εκδοχή είναι η κοσμική Margarita Sames: Υπάρχει επίσης μια ιστορία που ισχυρίζεται ότι η Μαργαρίτα δημιουργήθηκε από μια κοσμική κυρία με το όνομα Margarita Sames στο Acapulco του Μεξικού, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι Χριστουγέννων το 1948. Σύμφωνα με το μύθο, ανακάτεψε τεκίλα, Cointreau και χυμό λάιμ, και οι φίλοι της το λάτρεψαν τόσο πολύ που διαδόθηκε η συνταγή παντού κερδίζοντας την αγάπη των ανθρώπων και διεθνή αναγνώριση.
Ανεξαρτήτως της ιστορίας, η Μαργαρίτα κέρδισε μεγάλη δημοτικότητα μέσα στα χρόνια, έγινε σύμβολο της μεξικάνικης κουλτούρας και ένα αγαπημένο κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο. Συνήθως φτιάχνεται με τεκίλα, λικέρ πορτοκαλιού και φρέσκο χυμό λάιμ, σερβίρεται σε ποτήρι με αλάτι στο περίγραμμα και συχνά διακοσμείται με φέτα λάιμ. Υπάρχουν φυσικά και οι παραλλαγές της όπως η frozen μαργαρίτα ακόμη και με φρέσκα εποχιακά φρούτα.
Εμείς εδώ στο mudler.gr έχουμε ετοιμάσει την κλασσική συνταγή της Μαργαρίτα με βασικό σκοπό να δροσίσει τα ζεστά καλοκαιρινά σας βράδια.
Συστατικά
- 50 ml Tequila Blanco
- 25 ml Triple Sec (λικέρ πορτοκάλι)
- 25 ml Χυμό Lime
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεκινάμε την συνταγή μας παίρνοντας τα υλικά μας σύμφωνα με την σειρά που αναγράφεται και τα τοποθετούμε στο ήδη παγωμένο μας σείκερ και χτυπάμε για περίπου δέκα δευτερόλεπτα.
Βήμα 2
Στην συνέχεια παίρνουμε μια φέτα λάιμ και την ακουμπάμε στο χείλος του ποτηριού, συνεχίζουμε ακουμπώντας το βρεγμένο ποτήρι σε ένα πιατάκι που έχει αλάτι, ώστε να κολλήσει επάνω στο χείλος. Αφού κάνουμε αυτή την διαδικασία βάζουμε πάγο με σκοπό να παγώσει το ποτήρι μας επειδή πρόκειται να σερβιριστεί χωρίς πάγο το κοκτέιλ μας..
Βήμα 3
Αφαιρούμε τον πάγο προσεκτικά για να μήν χαλάσουμε το γαρνίρισμα του ποτηριού μας και στην συνέχεια σερβίρουμε το κοκτέιλ μας.
Γαρνίρισμα
Τοποθετούμε μια σφήνα λάιμ στο χείλος του ποτηριού.