ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣταμίδης Δημήτρης
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Σταμίδης Δημήτρης

Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε στην τελική φάση του πανελλήνιου διαγωνισμού AMARO MONTENEGRO VERO BARTENDER. Προλάβαμε και μοιραστήκαμε πολλές ιστορίες από την καριέρα μας πίσω από το μπάρ και τώρα ήρθε η ώρα να τον γνωρίσουμε καλύτερα παρέα μέσα από το Mulder.

Πάμε να γνωριστούμε λίγο καλύτερα,

Mudler: Πες μας λίγα λόγια για σένα

Δ.Σ: Ονομάζομαι Δημήτρης Σταμίδης. Είμαι 27 χρόνων και είμαι από την Περαία Θεσσαλονίκης. Είμαι απόφοιτος της σχολής ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και είναι ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με το bar. Όχι τα ΤΕΦΑΑ αλλά η Κομοτηνή…

Mudler: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος;

Δ.Σ: Εργάζομαι και είμαι συνιδιοκτήτης στην οικογενειακή επιχείρηση με το όνομα Abuelos, η οποία βρίσκεται στην παραλία της Περαίας στη Θεσσαλονίκη. Είναι ένα bar φτιαγμένο από αγάπη και γεμάτο αναμνήσεις από τους παππούδες μας, την οποία πήραμε μαζί με τα αδέρφια μου και δώσαμε σάρκα και οστά ώστε να γεννηθεί αυτό το bar.

Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες;

Δ.Σ: Ήμουν 17 χρόνων και σύχναζα σε ένα μαγαζί στη Μηχανιωνα όταν η ιδιοκτήτρια μου πρότεινε να πάω να δουλέψω πίσω από το μπαρ εκείνο το καλοκαίρι. Προφανως δεν είχα ιδέα αλλά δέχτηκα μετά χαράς. Δεν ξέρω γιατί. Απλώς συνέβη και είμαι πολυ χαρούμενος γι αυτό γιατί από εκείνη την μέρα άρχισε μια ιστορία έρωτα μεταξυ εμου και του bar.

Mudler: Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες;

Δ.Σ: Το πρώτο cocktail που έφτιαξα ήταν ένα dirty Martini. Αστειεύομαι… Προφανως και ήταν ένα mojito που απορώ ακόμα ποιος το ήπιε. Ξέρεις με περίσσιο μπρίο και χάρη βαρουσα παλαμάκια τον δυόσμο λες και σηκώθηκε να χορέψει κάποιος ζεϊμπέκικο.

Mudler: Νικητής διαγωνισμού Vero Bartender Amaro Montenegro, Συναισθηματα και εντυπώσεις;

Δ.Σ: Είναι απίστευτο συναίσθημα να κερδίσεις έναν πανελλήνιο τελικό τέτοιου βεληνεκους ειδικά όταν παίζεις «ενάντια» σε εξαιρετικούς bartenders που προέρχονται από πολυ δυνατά Bar από όλη την χώρα.Ήταν ένας φοβερός τελικός με πολυ σωστή οργάνωση και συγχαρητήρια τόσο στους διοργανωτές όσο και στους διαγωνιζόμενους με τους οποίους έχω κρατήσει ακόμα πολυ καλές επαφές.Νομίζω το τελευταίο που ανέφερα είναι και το πραγματικό βραβείο από έναν τέτοιο τελικό.

Mudler: Πώς είναι να συμμετάσχεις σ ένα παγκόσμιο τελικό;

Δ.Σ: Κάθε bartender ονειρεύεται κάποια στιγμή να συμμετέχει σε ένα παγκόσμιο τελικό. Είναι φανταστική εμπειρία να μοιράζεσαι εμπειρίες και συναισθήματα με bartenders από όλο τον κόσμο. Ποσο μάλλον να διαγωνίζεσαι μαζί με αυτά τα παιδιά τα οποία προέρχονται από κορυφαία διεθνή Bar. Είναι πολυ όμορφο όταν ένα bar από ένα χωριό των 30.000 κατοίκων παίρνει την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την εκπροσωπεί πηγαίνοντας να «παίξει» με το Λονδίνο, την Βαρκελώνη, το Βερολίνο ή το Χονκ Κονκγ κτλ. Ήταν ενα όνειρο ζωής και ελπίζω να με βοηθήσει ο Θεός ώστε να το ξανά ζησω.

Mudler: Ποιο ήταν το νικητήριο cocktail του διαγωνισμού και η έμπνευση πισω από αυτό;

Δ.Σ: Το νικητήριο cocktail ονομάζεται Signora Lealta, που σημαίνει «Κυρία Αφοσίωση». Πηγή έμπνευσης ήταν μια κομψή κυρία γύρω στα 50, η οποία περίμενε κάθε μέρα στο ίδιο bar τον αγαπημένο της χωρίς εκείνος να εμφανίζεται ποτε. Μιλάει για την αφοσίωση της γυναίκας αυτής στον ανεκπλήρωτο έρωτα της. Πιασάρικο ε;
Signora Lealta:
55ml Amaro Montenegro
15ml Peach & Brew Cordial
15ml Mescal
3 drops Foamer
Top up Mandarin & Pergamonto Soda

Mudler: Αγαπημένο cocktail που σου αρέσει ν απολαμβάνεις στο σπιτι;

Δ.Σ: Λατρεύω το Bloody Mary & την Paloma αλλά επειδή λερωνω την κουζίνα μου με το αλάτι νομίζω πως θα αρκεστώ σε ένα americano φτιαγμένο από κόκκινο bitter, ένα καλό γλυκό κόκκινο βερμουτ και ένα fill up με μια παγωμένη σόδα γεμάτη με μπουρμπουλήθρες. Ποτε μην ξεχνάτε το zest.Κάνει την διαφορά!

Mudler: Σχέδια για το μέλλον

Δ.Σ: Θέλω να δώσω όλη μου την ενέργεια στο δικό μας bar και να το εξελίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε. Να το φτάσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει. Παράλληλα θέλω να προετοιμαστώ κατάλληλα για συγκεκριμένους διαγωνισμούς που έρχονται στο μέλλον.

Mudler: Tip για τους αναγνώστες του Mudler

Δ.Σ: Από που να αρχίσω; Αγαπητοί πελάτες των bars. Όταν πηγαίνετε στην εκάστοτε μπάρα ενός μαγαζιού… ΜΗΝ πειράζετε τα bar tools. Ξέρω είναι ομορφα τα bar spoon και τα jiggers, αλλά εκτός από αυτά να ξέρετε πως διαθέτουμε και αρκετά κοφτερά μαχαίρια…αστειεύομαι προφανως αλλά μην τα ξανά ακουμπήσετε.
Ευχαριστω.
Με πολλη αγάπη.
Ψυχαναγκαστικός Bartender.

spot_img
spot_img