Tito’s Vodka

0
338

Ξέρουν οι Αμερικάνοι από Βότκα; “

Η απάντηση έρχεται μέσα από την προσπάθεια του Bert ‘’Tito” Beveridge. Γέννημα θρέμμα του Τέξας πιο συγκεκριμένα στο San Antonio. Απόφοιτος πανεπιστημίου με πτυχία σε γεωλογία και γεωφυσική.

Ξεκίνησε στις αρχές του 92 με 93 να αρωματίζει βότκες με σκοπό να τις κάνει δώρο στους φίλους του. Ένα βράδυ, σε ένα πάρτι όπου βρισκόταν, ένας από τους καλεσμένους τον πλησίασε και του είπε “Εσύ είσαι ο άνθρωπος της βότκας;” πράγμα που τον έκανε τον ”Tito” να σκεφτεί σοβαρά ν ασχοληθεί μ αυτό βλέποντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει στην εταιρία στεγαστικών δανείων όπου εργαζόταν μέχρι τότε.

Ξεκίνησε σχεδόν αμέσως να πηγαίνει σε τοπικά ποτοπωλεία ώστε να μπορέσει να πουλήσει εκεί τις αρωματισμένες βότκες του. Οι απαντήσεις που λάμβανε ήταν αρνητικές μέχρι που κάποιος του πρότεινε να προσπαθήσει να φτιάξει μία βότκα τόσο απαλή την οποία θα μπορούσε ο μέσος καταναλωτής να την πιεί κατευθείαν, τότε ίσως να είχε περισσότερες πιθανότητες ώστε να μπεί στα ράφια τους.

Ο “Tito” δεν είχε γνώση καμία γύρω από την απόσταξη της βότκας και ξεκίνησε έναν αγώνα ώστε να καταφέρει να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε γύρω από αυτό. Σε μία εποχή όπου το ίντερνετ δεν υπήρχε, η συλλογή των πληροφοριών ήταν κάτι παραπάνω από δύσκολες, αλλά η πίστη και η επιμονή στον στόχο δεν τον απέτρεψαν ώστε να βρεί τον τρόπο να ξεκινήσει το μεγαλεπήβολο έργο του.

Τελικά, μέσα από την έρευνά του, ο “Tito” ανακάλυψε ένα σωρό φωτογραφίες της εποχής της ποταπαγόρευσης μέσω των οποίων βρήκε τρόπο να κατασκευάσει τον δικό του αποστακτήρα, αργότερα μέσω πολλών δοκιμών,  ακούγοντας και την άποψη των φίλων του, κατέληξε στην συνταγή του.

«Βασικά συνέχισα να δουλεύω ασταμάτητα πάνω σ αυτό το πλάνο. Αγοράσαμε κάθε βότκα που υπήρχε στο ράφι, τις βάλαμε σε βαζάκια και δοκιμάσαμε όλες και καταλήξαμε στις δύο καλύτερες. Όταν η δική μου κέρδιζε σταθερά αυτές τίς δύο, τότε κατάλαβα ότι είχα τη σωστή συνταγή» περιγράφει ο “Tito”. Μέσα από όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες, ακόμη και με την νομοθεσία που υπήρχε στο Τέξας, καταφέρνει να ξαναγράψει τον νόμο σχετικά με τα αποστακτήρια. Η εταιρεία χρειάστηκε περισσότερα από οκτώ χρόνια για να σταθεί πραγματικά στα πόδια της. Σήμερα, το Tito’s Handmade Vodka είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα αποστακτήρια εκεί έξω και παραμένει ένα από τα πιο καθαρά αποστάγματα που υπάρχουν.

Ο “Tito” ξεκίνησε εν αγνοία του μια επανάσταση και έμεινε πιστός σε αυτές τις αρχικές ρίζες ακόμα και σήμερα. Η χειροποίητη βότκα του “Tito” είναι η αυθεντική βότκα της Αμερικής. Αποστάζεται με ασυνεχή μέθοδο μέχρι και 6 φορές.Υπάρχει συνεχείς οργανοληπτικός έλεγχος για να συνεχίζει να ικανοποιεί γευστικά και τους πιο απαιτητικούς. Παράγεται με βάση το καλαμπόκι χρησιμοποιώντας παλιομοδίτικα αποστακτήρια κατσαρόλας και η βότκα είναι φυσικά χωρίς γλουτένη.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι το Καλαμπόκι από το Τέξας έδειξε τον δυναμικό χαρακτήρα του απέναντι στα Δημητριακά.