Ένα Χριστουγεννιάτικο Κοκτέιλ με Strawbar Origin που Μυρίζει Γιορτές.

0
964

” Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να μας μεταφέρει άμεσα στο γιορτινό κλίμα, αυτό είναι ένα κοκτέιλ φτιαγμένο με φροντίδα, αρώματα και λίγη… μαγεία. Το Strawbar Origin, με την καθαρή, έντονη και αυθεντική γεύση άγριας φράουλας, είναι η τέλεια βάση για να δημιουργήσεις ένα signature χριστουγεννιάτικο ποτό που κερδίζει εντυπώσεις από την πρώτη γουλιά.”

Σήμερα, θα μοιραστώ μαζί σας ένα κοκτέιλ που συνδυάζει γλυκές, ζεστές και πικάντικες νότες, ιδανικό για cozy βραδιές δίπλα στο δέντρο ή για γιορτινά gatherings με φίλους. Κάθε γιορτινό κοκτέιλ έχει τη δική του μικρή ιστορία. Αυτή η συγκεκριμένη δημιουργία ξεκίνησε από μια απλή σκέψη, πώς μπορούμε να μεταφέρουμε όλη τη θαλπωρή των Χριστουγέννων μέσα σε ένα ποτήρι, χωρίς να χαθεί η καθαρή, αυθεντική προσωπικότητα του Strawbar Origin.

Photo: Mudler.gr

Το Strawbar Origin, με το έντονο άρωμα και τη φυσική γεύση άγριας φράουλας, είναι από μόνο του ένα απόσταγμα που δεν χρειάζεται πολλά για να ξεχωρίσει. Έτσι, η βασική ιδέα δεν ήταν να το «σκεπάσουμε» με πολύπλοκες γεύσεις, αλλά να το αγκαλιάσουμε με υλικά που θα αναδείξουν τον χαρακτήρα του και θα του δώσουν μια γιορτινή διάσταση.

Η πρώτη σκέψη ήταν το σιρόπι καραμελωμένης φράουλας. Όχι ένα απλό γλυκό σιρόπι, αλλά κάτι που φέρνει στο μυαλό εικόνες από ζεστά γλυκά, καραμέλα που λιώνει σε κατσαρόλα και φρούτα που σιγοψήνονται μέχρι να απελευθερώσουν τα αρώματά τους. Έτσι δημιουργείται ένα υπόβαθρο βαθύ, πλούσιο και άκρως χριστουγεννιάτικο.

Για ισορροπία, προστέθηκε ένα bitter liqueur. Η ελαφριά πικράδα του χαρίζει δομή στο ποτό, θυμίζοντας τα μπαχαρικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι την περίοδο των γιορτών όπως κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο. Έρχεται σαν αντίβαρο στη γλυκύτητα, ώστε το κοκτέιλ να παραμένει δροσερό, ανάλαφρο και ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία γουλιά.

Photo: Mudler.gr

Και επειδή ακόμα και ο πάγος μπορεί να παίξει τον ρόλο του, χρησιμοποιήθηκαν παγάκια από νερό καρύδας. Με το λιώσιμο, προσθέτουν μια απαλότητα που δένει απαλά με το προφίλ της φράουλας, χωρίς να την αλλοιώνει. Είναι μια μικρή λεπτομέρεια που κάνει όμως μεγάλη διαφορά στη συνολική εμπειρία.

Τελευταία πινελιά: το ξύσμα μοσχοκάρυδου. Μόλις ακουμπήσει το ποτό, απελευθερώνει ένα άρωμα που θυμίζει αμέσως γιορτές, κουζίνα, ζεστή ατμόσφαιρα και οικογενειακά τραπέζια. Είναι η στιγμή που το κοκτέιλ «φοράει» και επίσημα τα χριστουγεννιάτικά του.

Photo: Mudler.gr

Αυτή η συνταγή δεν δημιουργήθηκε για να εντυπωσιάσει με την πολυπλοκότητα της, αλλά με την αίσθηση που αφήνει: ένα κοκτέιλ που δεν είναι απλώς γευστικό, αλλά και συναισθηματικό. Ένα μικρό γιορτινό ταξίδι μέσα σε ένα ποτήρι που θα είναι αρωματικό, ζεστό, και απολύτως ατμοσφαιρικό.

Εμείς εδώ στο mudler.gr θέλουμε να δείξουμε πως ένα κοκτέιλ δεν χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να μεταφέρει συναίσθημα, αρκεί λίγη δημιουργικότητα, καλή διάθεση και υλικά που μιλούν από μόνα τους και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Συστατικά

Διαδικασία

Γαρνίρισμα