ΑΡΧΙΚΗΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑKnut Hansen, ένα τζίν γεμάτο ναυτικές ιστορίες.
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Knut Hansen, ένα τζίν γεμάτο ναυτικές ιστορίες.

“Η μυστηριώδη φιγούρα πάνω σε αυτό, το τόσο ιδιαίτερο μπουκάλι σε προκαλεί να την ανοίξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς και να ταξιδέψεις μαζί της σε απύθμενους ωκεανούς και φουρτουνιασμένες θάλασσες.”

Ο θρυλικός ναυτικός Knut Hansen είναι το κεντρικό πρόσωπο της φιάλης που κρατήσαμε στα χέρια μας με ένα σκοπό, να μάθουμε όλα τα μυστικά του. Ο Knut Hansen προέρχονταν από το Αμβούργο της Γερμανίας όντας ένας ειλικρινής άνθρωπος και περιπετειώδης χαρακτήρας, ο οποίος δεν άφηνε τίποτα ή κανέναν να τον σταματήσει στο ταξίδι του, παίρνοντας την πρωτοβουλία να κατευθυνθεί προς τα μέρη που πάντα ήθελε να δει και να ζήσει αμέτρητες περιπέτειες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Photo: Mudler / J. Gouzidis

Το Knut Hansen Gin κυκλοφόρησε το 2017 από δύο καλούς φίλους τον Kaspar Kagedorn και Martin Spiek, οι οποίοι άρχισαν να πειραματίζονται ψάχνοντας να βρουν την ιδανική συνταγή που να αντιπροσωπεύει το μεγάλο αυτό ναυτικό. Οι πρώτες δοκιμές ξεκίνησαν το 2016 χρησιμοποιώντας μια μικρό αποστακτήρα (θα μπορούσαμε να τον πούμε και για οικιακή χρήση) σε ένα τραπέζι στο σαλόνι του Martin. Οι πρώτες παρτίδες απόσταξης γίνονταν στο αποστακτήριο Dollerup Distillery μέσα σε ένα χάλκινο άμβυκα. Σε μια περίπλοκη διαδικασία το τζιν αποστάζεται τέσσερις φορές με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας σε μικρές παρτίδες. Το 2019 ο Kaspar και ο Martin ίδρυσαν το Hamburg Distillery όπου και συνέχισαν να αποστάζουν το τζιν τους.

Photo: Mudler / J. Gouzidis

Πίσω από το ιδιαίτερο εξωτερικό της φιάλης με τον ναυτικό με τα τατουάζ και τα ουλές κρύβεται ένα ζωηρό και γοητευτικό gin. Το Knut Hansen Gin συνδυάζει τον έλαιο του γιουνίπερου, τη γλυκύτητα του μήλου, τη φρεσκάδα του αγγουριού, τις πράσινες βοτανικές νότες και τη γήινη γλυκόριζα με εντυπωσιακή ισορροπία. Το άρωμα είναι αμέσως ελκυστικό με τον γιουνίπερο, το μήλο και τα βότανα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, και αυτό το σκηνικό συνεχίζεται στον ουρανίσκο με τη γλυκόριζα να εμφανίζεται στο τελείωμα της γευστικής αυτής δοκιμής.

Τέλος, το Knut Hansen τζιν εμφιαλώνεται με τα χέρια στα μοναδικά φιαλίδια από σμάλτο και κάθε μπουκάλι σφραγίζεται με φελλό υψηλής ποιότητας και μπλε χειροποίητη ετικέτα.

Previous article
Next article
spot_img
spot_img