spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Μataroa Gin

” Δώδεκα βοτανικά συστατικά από χώρες της Μεσογείου. Τέσσερα χρόνια δοκιμών. Μια μυστική συνταγή. Το Mataroa Mediterranean Dry Gin δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και κλείνει στο ιδιαίτερο μπουκάλι του όλη την τεχνογνωσία των εκατό χρόνων εμπειρίας της Ποτοποιίας-Αποσταγματοποιίας Μελισσανίδη. Σκοπός του, να ταξιδέψει γευστικά τον καθένα που θα το δοκιμάσει στις μοναδικές ομορφιές της Μεσογειακής γης. “

Ξεσκονίζοντας την ελληνική αγορά για την εύρεση ιδιαίτερων και νόστιμων αποσταγμάτων έπεσε το μάτι μας επάνω στο τζιν Mataroa. Πρόκειται για μία σύγχρονη ελληνική προσπάθεια προσεγμένη στην κάθε λεπτομέρεια, είτε μιλάμε για τα βότανα πρώτης διαλογής, είτε για την εμφιάλωση, είτε ακόμη και στην ιστορία πίσω από την ονομασία του. Η ιστορία της κοντεύει τον αιώνα. Η ποτοποιία-αποσταγματοποιία Μελισσανίδη ιδρύθηκε το 1924. Στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας πλέον, διατηρεί την παράδοση και ταυτόχρονα εξελίσσεται και δημιουργεί νέα προϊόνταΔίπλα στο (πατροπαράδοτο) ούζο και στο πιο (πρόσφατο) τσίπουρο στέκεται ένα ελληνικό τζιν. Ο λόγος φυσικά για το Mataroa Dry Gin.

Mataroa Gin
photo: John Gouzidis.

Το 1945, την ταραγμένη περίοδο που ακολούθησε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Mataroa, ένα νεοζηλανδέζικο πλοίο, πραγματοποίησε δύο 2 σημαντικά ταξίδια στη Μεσόγειο. Το πρώτο, από την Μασσαλία στη Χάιφα, έγινε τον Αύγουστο, και μετέφερε 173 παιδιά, όλα Εβραίοι πρόσφυγες, που σώθηκαν από τον Οργανισμό OSE (Œuvre de secours aux enfants).

Toν Δεκέμβριο του 1945, το Mataroa ναυλώθηκε από τον διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών για να μεταφέρει σημαντικό αριθμό φοιτητών (οι περισσότεροι υπότροφοι του γαλλικού κράτους), προκειμένου να γλιτώσουν τις πολιτικές διώξεις: οι φιλόσοφοι Κορνήλιος Καστοριάδης και Κώστας Αξελός, η ζωγράφος Νέλλυ Ανδρικοπούλου, ο γλύπτης Κώστας Κουλεντιανός, η συγγραφέας Μιμίκα Κρανάκη, ο φιλόλογος Εμμανουήλ Κριαράς, ο αρχιτέκτονας Georges Kandilis, ήταν μόνο λίγοι από τους τότε φοιτητές και μετέπειτα διάσημους επιβάτες του πλοίου.

Mataroa Gin
Photo: John Gouzidis.

Το 2019, το Mataroa γίνεται έμπνευση για το Mataroa Mediterranean Dry Gin. Το πλοίο μεταμορφώνεται σε μπουκάλι και το φορτίο δεν είναι άνθρωποι, αλλά 12 πολύτιμα συστατικά των ακτών της Μεσογείου. Όσο για το premium απόσταγμα, συμβολίζει την δύναμη του ανθρώπινου πνεύματος, την αφοσίωση στην αριστεία και την αίσθηση της συνέχειας που χαρακτηρίζει αυτό το μοναδικό κομμάτι γης. Για τη δημιουργία του επιλέχθηκαν συστατικά με ιδιαίτερα δυνατά χαρακτηριστικά, που βάζουν έντονη υπογραφή στο τελικό γευστικό αποτέλεσμα: Καρποί Άρκευθου (Κροατία), Ρίζα Αγγελικής και Λεβάντα (Γαλλία), Σπόροι Κόλιανδρου (Τυνησία), Ρίζα Όρρις (Ιταλία), Φύλλα Δάφνης (Συρία), Γλυκόριζα (Τουρκία), Φλούδες Πορτοκαλιού (Ισπανία), Φλούδες Λεμονιού (Αίγυπτος), Χαμομήλι (Κύπρος), και φυσικά, μοναδική Ελληνική Μαστίχα, από τα μαστιχόδεντρα της Νότιας Χίου.

Το Mataroa Gin είναι ιδανική επιλογή για long drinks καθώς και για cocktails δίνοντας πάντοτε μια μοναδική γεύση, όπως είναι άλλωστε και το μοναδικό γευστικό του προφίλ.

Αναζητήστε το στα πιο ενημερωμένα bar και κάβες.

Previous article
Next article
spot_img
spot_img