ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΆγγελος Μπάφας
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Άγγελος Μπάφας

Ο Άγγελος είναι ένας δραστήριος και ταλαντούχος bartender της ελληνικής μπάρ σκηνής, ευγενικός, εφοδιασμένος με το ιδιαίτερο χιούμορ του και πάντα έτοιμος να σου πεί τις βιωματικές του εμπειρίες μέσα από μια ευχάριστη συζήτηση. Είχα την τύχη να γνωριστώ μαζί του πριν μερικά χρόνια μιάς και οι πόλεις μας είναι μια ανάσα δρόμος και τώρα μέσω του mudler.gr νομίζω πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα από τον ίδιο.

Mudler: Πες μας λίγα λόγια για σένα

Α.Μ: Ονομάζομαι Άγγελος Μπάφας aka Mr.ungarnished. Ζω και εργάζομαι στο Λονδίνο τα τελευταία 4 χρόνια. Ξεκίνησα να δουλεύω εστίαση και bar το δοξασμένο 2004, είχα την τύχη να δουλέψω με διάφορα άτομα στην καριέρα μου και σε διάφορα μέρη πράγμα που με βοήθησε να διαμορφώσω το στυλ και το χαρακτήρα της δουλειάς μου, πράγμα που με οδήγησε στο να έχω μια πολύ όμορφη καριέρα ως τώρα με πολλά όμορφα highlights τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο όπως για παράδειγμα να κερδίσω με την ομάδα μου στο SOMA το βραβείο για το καλύτερο μπαρ στο Ηνωμένο Βασίλειο για το 2021.

Mudler: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος;

Α.Μ: Αυτή την στιγμή ετοιμάζω ένα καινούργιο Bar και restaurant μαζί με το Creative restaurant group στο Mayfair, στο Λονδίνο.

Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες;

Α.Μ: 2004. Περνάει η μπάλα. Γκολ. Λίγο μετά το Εuro 2004 το καλοκαίρι ξεκίνησα σα βοηθός σερβιτόρου στο cafe bar Plaza στην Δράμα απλά για το χαρτζιλίκι.

Mudler: Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες ?

Α.Μ: Ρόδι, λικέρ μαστίχα, πολλά dashes aromatic bitter, λίγο cointreau Καμμένο δενδρολίβανο. Πρώτο ποτό που είχα δημιουργήσει έβερ το 2012 και παραδόξως πινόνταν.

ΆΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΦΑΣ

Mudler: Μεγάλη η απόφαση να φύγεις από την Ελλάδα , πως είναι το εργασιακό περιβάλλον στην Αγγλία ?

Α.Μ: Δεν θα το έλεγα μεγάλη απόφαση, αν σκεφτείς ότι το αποφάσισα και έφυγα μέσα σε 48 ώρες. Το εργασιακό περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικό από την Ελλάδα. Είναι πολύ επαγγελματικό αλλά και παράλληλα πολύ χύμα. Η ψαλίδα μεταξύ των top class Bar και των πολύ Low bars είναι τεράστια, παρόλα αυτά όμως θεωρούνται και τα 2 κομμάτι του ίδιου Industry. Είναι πολύ διαφορετικό επίσης από το πως το έχουμε στο μυαλό μας ενόσω ζούμε στην Ελλάδα. Έχει πολλά θετικά αλλά και πολλά αρνητικά.

Mudler: Ποιες είναι οι ευθύνες της θέσης σου ως Bar Manager ?

Α.Μ: Πολλές και διάφορες. Το να κάνεις ποτά στην Αγγλία και το να δημιουργείς λίστες είναι το τελευταίο. Εδώ ο όρος Manager είναι πολύ διαφορετικός από την Ελλάδα μιας και στην χώρα μας δυστυχώς ο bar manager είναι bartender που αμείβεται 1 ευρώ την ώρα παραπάνω από τον bartender. Εδώ υπάρχουν πολλά κομμάτια που έχουν να κάνουνε με νόμους και διατάξεις οπου είναι πολύ σημαντικοί για την λειτουργία ενός Bar.

Mudler: Ποιο είναι το πιο ιδιαίτερο cocktail που έχετε στο menu του μπαρ σου ?

Α.Μ: Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο μιας και όλο το Menu είναι βασισμένο σε γεύσεις και υλικά που παράγονται ή φύονται στο ΗΒ. Θα έλεγα το Kelp το οποίο είναι ένα μείγμα από ένα απόσταγμα από 3 διαφορετικά foraged φύκια Ατλαντικού το οποίο το παλαιώνουμε σε γαλλική δρυ μαζί με ένα λικέρ από τοπικά φουντούκια μαζί με leftover cocoa husks από γειτονικά εργοστάσια σοκολάτας και ένα cordial από leftover μέντας τελειωμένο με ένα spray με στοιχεία θαλάσσης.

Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?

Α.Μ: Τίποτα ακραίο. Υγεία και συνέχιση αυτού που κάνω με οποια βελτίωση η προσαρμογή μπορεί να επέλθει.

Mudler – Tip για τους αναγνώστες του Mudler

Α.Μ: Be humble.

spot_img
spot_img