ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΤι Ρόλο παίζει το αλάτι στα κοκτέιλ
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Τι Ρόλο παίζει το αλάτι στα κοκτέιλ

” Γλυκό, Πικρό, Ξινό, Umami, Αλμυρό είναι οι πέντε γεύσεις που αναγνωρίζουμε στη γλώσσα μας. “

Το αλάτι αυξάνει την πίεση του αίματος, μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, παχυσαρκία και κυρίως αύξηση της αρτηριακής πίεσης. Το σώμα χρειάζεται μια ορισμένη ποσότητα νατρίου για να λειτουργήσει σωστά. Το νάτριο, συμβάλλει στη διατήρηση της συγκέντρωσης των υγρών του σώματος σε σωστά επίπεδα και ρυθμίζει την πίεση του αίματος.

Στο κομμάτι των γεύσεων πίσω από το μπάρ, θα ακούσουμε πολλές ιστορίες από μπαρτέντερς οι οποίοι χρησιμοποιούν το αλάτι είτε στην αρχική του μορφή, είτε σε διάλυμα με νερό στα κοκτέιλ τους ώστε να αναδείξουν περισσότερες γεύσεις μέσα σε αυτά. Όπως για παράδειγμα σε μία μαργαρίτα ή σε μια Paloma είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά τους.

Το αλάτι βοηθάει με την παρουσία του μέσα σε ένα κοκτέιλ να το αποδεχτεί πιο εύκολα η γλώσσα καθότι μπορεί να απορροφηθεί ομοιόμορφα από αυτή σε οποιοδήποτε σημείο της. Σε κοκτέιλ ή ποτά με πικρά στοιχεία όπου η πικρότητα δεν αφήνει περιθώριο στις άλλες γεύσεις να φανούν μιάς και τις υπερκαλύπτει, το αλάτι μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη τους μέσα στο ποτό καθώς μία βασική ιδιότητα του είναι και η μείωση της επιθετικής πικρότητας του. Η ισορροπία της χρήσης του βέβαια είναι πολύ σημαντική γιατί έτσι μπορεί να παρουσιαστεί ώς ένα μυστικό όπλο στα χέρια του μπαρτέντερ αλλά και η υπερβολική χρήση μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε δημιούργημα του.

spot_img
spot_img