ΑΡΧΙΚΗΕΝΗΜΕΡΩΣΗΚωνσταντίνος Βασιλακόπουλος
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

spot_img

Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος

Ο Κωνσταντίνος είναι ένας από του γνωστούς bartenders της ελληνικής μπαρ σκηνής. Έχει δείξει την ιδιαίτερη σχέση του με τα Agricole Rhums, όπου κάποιος θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει και καρμική. Μέσα από το Mudler.gr έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τον ίδιο και να γνωριστούμε καλύτερα.

Mudler: Ποιός είσαι ?


K.B: Είμαι ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος, είμαι μπαρτέντερ και συνιδιοκτήτης στο Abstract Athens στην Αθήνα. Επίσης τα πρωινά διδάσκω στην Bar Academy και δουλεύω και για το Saint James Rhum που διανέμει η εταιρεία Granikal.


Mudler: Που μπορεί να σε βρεί κάποιος ?


Κ.Β: Στο Abstract κατά πάσα πιθανότητα. Τώρα πιο αργά όλο και κάπου.


Mudler: Πότε & Πώς ξεκίνησες ?


Κ.Β: Έχω την τύχη να προέρχομαι από μπαρό οικογένεια. Ο παππούς μπαρ, πατέρας, θείοι μπαρ. Οπότε ξεκίνησα το 2005 στο μαγαζί του πατέρα μου, το ιστορικό Όστρια της πλατείας Εξαρχείων.


Mudler: Ποιο είναι το πρώτο cocktail που έφτιαξες ?


Κ.Β: Κατά πάσα πιθανότητα ένα εκ των Μαργαρίτα, Μοχίτο, Καιπιρίνια, Καρπουζάκι (alabama slammer my ass).


Mudler: Ιδιοκτήτης ενός Bar λιιίγο διαφορετικό από τα υπόλοιπα πες μας λίγα λόγια για την φιλοσοφία πίσω από αυτό ?


Κ.Β: Το abstract είναι ένα κίνημα της τέχνης και αυτό που ζούμε στην εποχή μας. Περισσότερο μια οπτική γλώσσα πάρα ένα καλλιτεχνικό ρεύμα. Εμείς χρησιμοποιούμε τις τεχνικές του κινήματος με έναν πάντα βρώσιμο τρόπο για το οπτικοποιήσουμε. (Υ. Γ χωρίς χρώματα ζαχαροπλαστικής 😇)


Mudler: Πώς είναι να είσαι ambassador ενός αποστάγματος μιας όχι και τόσο γνωστής κατηγορίας στην Ελλάδα ?


Κ.Β: Κοίτα, δεν θα ήμουν όπου να ναι, δεν μπορώ να βγαίνω και να λέω ανακρίβειες. Τόσο η κατηγορία όσο και το Μπραντ με βοηθάνε εκ φύσεως σε αυτό. Μου αρέσει το πιο underground τι να κάνω (χαχαχα). Και 7 χρόνια και 39 αποστακτήρια ρουμιού μετά, όσοι ασχολούνται με την κατηγορία, ξέρουν ότι δεν θα έκανα κάτι μόνο για λεφτά.


Mudler: Είσαι μέλος της Guild Agricole Rhum Defenders, τι είναι αυτή η κλειστή ομάδα?


Κ.Β: Είναι μια κλειστή, παγκόσμια ομάδα, που προστατεύει την κληρονομιά του Rhum Agricole θεωρητικά, Κυρίως παρουσιάσεις και ψηφιακά γίνεται η δράση. Νομίζω ότι από την Ελλάδα είναι ο Θάνος και εγώ. Δεν είναι ιδιαίτερα ενεργό πια.

Mudler: Αγαπημένο cocktail που σου αρέσει ν απολαμβάνεις στο σπίτι ?


Κ.Β: Θα πάω με Μοχίτο. Πολύ εύκολο να το φτιάξεις, και εξίσου εύκολο να μάθεις σε κάποιον συγκάτοικο σου να το φτιάχνει ωραίο( Μαράκι σ αγαπώ). 50ml Ρούμι (ιδανικά με λίγο αγκρικόλ), 20ml χυμός λάιμ, 20ml σιρόπι ζάχαρης 1:1, 6-8 Φύλλα δυόσμου όλα σε ένα ποτήρι με πολύ πάγο, χωρίς να πατάμε/χειροκροτάμε/ζουλάμε, ανακατεύουμε σαν άνθρωποι με ένα κουτάλι γεμίζουμε με σόδα και βουαλά.


Mudler: Είσαι Εισηγητής στην Bar Academy, αξίζει κάποιος που θέλει ν ασχοληθει με το bartending να έρθει στην σχόλη?


Κ.Β: Σίγουρα η εκπαίδευση ποτέ δεν πάει χαμένη, ισχύει στα πάντα. Και πάντα κάτι έχουμε να πάρουμε.


Mudler: Σχέδια για το μέλλον ?


Κ.Β: Ένα ταξίδι Καραϊβική γιατί έχω φρικάρει (χαχαχα).


Mudler: Tip για τους αναγνώστες του Mudler (με σαρκαστική διάθεση).


Κ.Β: Αν βγαίνετε από την τουαλέτα, να αφήνετε την πόρτα ανοιχτή. Δεν έχουμε μαντικές ικανότητες, ούτε υπερφυσική ακοή ώστε να ακούσουμε ένα αγχωμένο “άλλος” .

Previous article
Next article
spot_img
spot_img